BOON Sziréna

2010.04.20. 12:57

Eltűnt telefonok a miskolci villamoson

<p>Miskolc - Nem kis bosszúság, ha a gyereknek már a harmadik telefonját lopják el a villamoson.</p>

A lányomnak már a harmadik mobiltelefonját lopták el a villamoson. Nem lehetne szigorúbb ellenőrzéseket tartani a járműveken, hogy azokra ne szállhasson fel akárki?” – kérdezte lapunktól elkeseredve a napokban egy édesanya. Mi kérdésével először Miskolc közlekedési vállalatához, az MVK Zrt.-hez fordultunk, ahol Braun Csaba, a marketing osztály vezetője reagált a felvetésre. Mint mondta, az elmúlt években kiemelt ellenőrzést tartanak a buszokon és villamosokon, egy-egy akció alkalmával a rendőrség segítségét is igénybe veszik. Ennek ellenére előfordulhat, hogy zsebtolvajok tevékenykednek a villamoson. Braun Csaba javaslata szerint a gyerekek, ha észreveszik, hogy eltűnt valamijük, szóljanak a jármű vezetőjének, aki értesíti a rendőrséget, de megkérhetik bármelyik felnőttet is, hogy hívja föl a 107-et, azaz a rendőrség számát. Az osztályvezető hangsúlyozta: szinte minden héten találnak a járműveken egy-két elhagyott mobiltelefont. Így lehet, hogy olvasónk lányától sem lopták el, csak elhagyta a készülékét. Érdemes befáradni az MVK Zrt. ügyfélszolgálatára (Miskolc, Szemere utca 5.) vagy az 504-810-es számon érdeklődni, itt felvilágosítást tudnak adni a talált telefonokról.

Ha ellopták

Nagy Sándor, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság szóvivője is azt tanácsolta az üggyel kapcsolatban, hogy ha valaki úgy véli, elloptak tőle valamit, értesítheti bármelyik hivatalos személyt: ellenőrt, járművezetőt vagy az utcán járőröző rendőrt. Azonban felhívta a figyelmet: a gyerekek gyakran táskájuk nyitott oldalzsebébe dobálják be értékeiket. A telefont, pénztárcát mindig a táska zárt részében kell tartani, a táskát pedig érdemes magunk elé venni vagy a lábunkhoz tenni, hogy a tolvajok nehezen férhessenek hozzá. Megtudtuk, a buszon vagy villamoson történő zsebtolvajlás nem általános, egyedi esetekről lehet csak beszélni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!