BOON Sziréna

2010.03.18. 13:46

Nyomravezető sályi elkövető

<p>Borsodgeszt, Bükkábrány, Mezőkövesd, Sály - Többször fordult, útközben meg-megállt a tolvaj, hogy nehéz zsákmányát szekrény mögé rejtse, majd elaludt. A rendőrök felébresztették őt, mivel sáros lábnyomai elárulták hollétét.</p>

A napokban jelezte egy borsodgeszti férfi, hogy családi házából az éj leple alatt elvittek nagyobb mennyiségű fagyasztott húst, illetve 60 liter házi pálinkát. A gazda kára meghaladta a 200 000 forintot.

A Bükkábrányi Rendőrőrs körzeti megbízottai a sértett hívása nyomán legott a helyszínen teremtek. Az adat és információgyűjtésük során olyan lábnyomokra lettek figyelmesek, amelyek a szomszédos település felé vezettek. A kmb-sek elindultak a forró nyomon, és útközben látták, hogy a tolvaj megállhatott útközben és letehette a csomagját. A sáros lábnyomok végül egy sályi házhoz vezettek, ahol mélyen aludtak az otthoniak.

A házkutatás során a rendőrök a hűtőben megtalálták a korábban ellopott fagyasztott húsokat, kolbászokat és egyéb húskészítményeket, illetve a szekrény mögött lévő rejtekhelyen pedig a házi pálinkát. A sértett kára így teljes egészében megtérült.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a sályi férfival szemben. aki kihallgatása során többek között elmondta, hogy több fordulót tett, mire elhordta zsákmányát, illetve útközben meg-megállt a nehéz pakk miatt - tájékoztatta portálunkat Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!