BOON Sziréna

2010.03.26. 20:08

Nyolc milliót sikkasztott a gazdasági vezető Miskolcon

<p>Miskolc - Fegyelmi ügyben is tárgyalt csütörtöki zárt ülésén a miskolci közgyűlés: fiktív számlákra utalta kollégái pénzét egy gazdasági vezető, büntetőfeljelentést tett Káli Sándor, Miskolc polgármestere.</p>

Erős a gyanú ugyanis, hogy hat miskolci óvoda, (az Avas és környéke óvodákról van szó) gazdasági igazgatóságának vezetője nyolc millió forintot sikkasztott. A gyanú a Magyar Államkincstárban merült fel, mert nem érkeztek meg az esedékes jutalékok, mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Mihalecz Péter, Miskolc jegyzője. A belső ellenőrzés a gazdasági vezető jogszabálysértő tevékenységét, többszöri mulasztását tárta fel. Mihalecz Péter néhány példát is említett: többek között előfordult, hogy közalkalmazotti kinevezéseket a gazdasági vezető írt alá az intézményvezetők helyett: ezzel okirathamisítást követett el. Több esetben a munkaadói járulékokat nem fizette ki azoknak, akiknek járt volna, hanem fiktív számlákra utalta, amelyeknek kezdeményezettje a saját betéti társasága volt. (8 millió forintról van szó.)

Felmentették...

– A közgyűlés a zárt ülésen vizsgálóbiztost nevezett ki – mondta Mihalecz Péter. – Mindemellett felhatalmazta a polgármestert további vizsgálatok kezdeményezésére.
Ennek első lépéseként Káli Sándor felmentette a volt vezetőt a munkavégzés alól, és büntetőfeljelentést tett az ügyészségen.

Megkérdeztük, mennyi ideig folytathatta tevékenységét a gazdasági vezető, Mihalecz Péter szerint ezt a vizsgálóbiztos vizsgálja majd. A következő, május 20-ai közgyűlési ülésen kell beszámolnia annak eredményéről.


Sikkasztással gyanúsítanak egy óvodai gazdasági vezetőt Miskolcon

fuggetlen | 2010.03.26 16:49

Miskolc - Több mint 8 millió forintot sikkasztott a gyanú szerint miskolci óvodák gazdasági igazgatóságának vezetője, aki hat óvoda, összesen 13 tagóvoda gazdasági ügyeit intézte. A nő saját cégének utalta át a dolgozók járulékait. Ezen kívül okirat-hamisítással is gyanúsítják. Az önkormányzat azonnal elbocsátotta és feljelentést tett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!