BOON Sziréna

2010.02.24. 08:09

Fegyház a "bombagyártónak"

<p>Budapest - A bíróság három évet adott, az ügyészség azonban életfogytiglani büntetésért fellebbezett.</p>

Rendőrök hada dolgozott 2007 óta azon, hogy megtalálják azt a személyt, aki közintézmények levegőbe repítésével fenyegette meg a magyar kormányt e-mailon küldött üzeneteiben. Az ismeretlen „terrorista” egy bomba elkészítésével bizonyította 2008 szeptemberében a hatóságoknak, hogy nem blöfföl. A szerkezetet a harsányi út közelében, egy földgázátadó telephely kerítésénél helyezte el. A titkosszolgálati eszközöket is bevető nyomozás után tavaly februárban sikerült elkapniuk a miskolci fiatalembert.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és idén januárban a Fővárosi Bíróság elsőfokon három év fegyházzal sújtotta a 2 rendbeli terrorcselekmény elkövetésével fenyegetésben és lőszerrel visszaélésben bűnösnek kimondott fiatalembert. Dr. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészsség szóvivője kedden arról tájékoztatta lapunkat, hogy a főügyészség súlyosításért fellebbezett. Álláspontjuk szerint ugyanis alapesetű terrorcselekményt követett el a vádlott, mert államrend és a kormány megrendítésére irányult szándéka és cselekedte. Az ilyen terrorcselekmény pedig akár életfogytiglani fegyházzal is büntethető. A vádlott szabadlábon védekezhet.

Forrás: Észak-Magyarország

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!