BOON Sziréna

2010.02.06. 15:20

A kutyák éve – Biztos "lábakon" a közbiztonság Miskolcon

<p>Miskolc - A közbiztonság érdekében és védelmében új Kutyás Járőr Csoporttal gazdagodott a Miskolci Rendőrkapitányság.</p>

A járőrvezetők kutyáikkal együtt fő feladatukként Miskolc külső peremkerületeit, kiemelten a Lyukóvölgyet ellenőrzik, éjjel-nappal.

A Miskolci Rendőrkapitányság demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be pénteken az új Kutyás Járőr Csoportot.

A rendhagyó sajtótájékoztatón Soltész István r. fhdgy a Miskolci Rendőrkapitányság Járőrszolgálati Alosztályának helyettes vezetője a pénteki naptól „diszlokáló” csoport tagjai részére a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kutyatelepén a médiumok munkatársai előtt tartott eligazítást. Az eligazítást követően a sajtó képviselői egy közrendvédelmi kutyával történő igazoltatást, illetve egy szimulált fegyveres támadó leküzdését tekinthették meg.

Mindezek „beharangozását” követően még a délelőtt folyamán a csoport tagjai, a kutyavezetők és kutyáik - a közbiztonság szolgálatára - megkezdték járőri tevékenységüket Miskolc-Lyukóvölgyben.

A magalakult új szervezeti egység kötelékében jelen pillanatban hét rendőrkutya és járőrvezetőik teljesítenek szolgálatot. A közeljövőben az ebek száma elérheti az egy tucatot, ami egyedülállóvá teszi országos szinten a Miskolci Rendőrkapitányságot. A tervek megvalósítását támogatta a főkapitányság által tavaly indított program, amelynek keretében szinte megduplázódott a megyében bevethető rendőrkutyák száma. Jelenleg 45 négylábú rendőrkolléga „felügyeli” a közbiztonságot, ez pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot emeli az élvonalba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!