BOON Sziréna

2010.01.27. 22:00

Kántor utódai - új négylábúak segítik a rendőrök munkáját Tiszaújvárosban

<p>Tiszaújváros - Dörmiékkel kiegészülve immáron öt „kántor” teljesít szolgálatot a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon. Az újonnan érkezett rendőrkutyák és gazdáik képzése tavaly decemberben zárult le Miskolcon, minek eredményeként a napokban a helyiek már találkozhatnak is az újvárosi kántorokkal.&#160;&#160;<a title="Tiszaújvárosi kántorok!" class="Video" href="http://video.boon.hu/video/53729/tiszaujvarosi-kantorok"></a></p>

Általános járőrkutya. Ami annyit tesz, hogy a közterületen járőrözési feladatokat látnak el, megvédik gazdájukat, segítenek az elkövető elfogásában. Ha pedig egy igazoltatásra kerül sor, akkor a kutya biztosítja gyakorlatilag a rendőrt és az intézkedés eredményességét.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon a korábbi kettő helyett immáron öt kántor teljesít gazdájával szolgálatot, melyből ketten tavaly decemberben miskolcon kapták „mancsukhoz” bizonyítványukat. A németjuhász és rotweiler fajtájú járőrkutyák közül ketten a Mezőcsáti Rendőrőrsön, míg hárman a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályán látnak el szolgálatot.

A kutyákkal a jövőben főként gyalogos járőrszolgálat alkalmával találkozhatunk majd: városközpontban, horgásztavak környékén, hétvégi házas övezetekben, de a biztosítási feladatok végrehajtásánál is „szerephez” jutnak majd.

Szintén a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság technikai ellátottságát és erőinek mobilizálhatóságát erősíti tavaly novembertől az a rendőrségi felirattal ellátott kutyaszállító utánfutó is, melyet a rendőrök a Tiszaújvárosi Önkormányzat támogatásával vásárolhattak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!