BOON Sziréna

2009.01.09. 16:03

SMS-ben üzent a zálogba elvitt lány

<p>Bánhorváti, Kazincbarcika - Nem fizette meg adósságát egy bánhorváti férfi, ezért barátnőjét vittel el úgymond zálogba hitelezője, aki nem is tudta, hogy ezzel bűncselekményt valósít meg.</p>

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt indított eljárást G. S.-sel szemben. A gyanúsított január 06-án kérdőre vonta K. Zs.-t, hogy tartozását miért nem egyenlíti ki. Az adós pénz helyett futással válaszolt. Ezzel egy időben megérkezett a menetrendszerinti járat, amiről leszállt K. Zs. barátnője, akit a hitelező autójába tuszkolt, mint egy váltságdíjként, majd elhajtott vele.

A lány egy óvatlan pillanatban rövid szöveges üzenetben értesítette hozzátartozóit, akik azonnal bejelentést tettek a rendőrségen

A kazincbarcikai rendőrök azonnal elrendelték a környékbeli útvonalak zárását, ellenőrzését, melynek köszönhetően Bánhorváti közelében a járőrök rövid időn belül elfogták és előállították az elkövetőt. G. S. a gyors rendőri intézkedés után döbbent rá arra, hogy bűncselekményt követett el, azaz az igazságszolgáltatás előtt kell majd felelnie tettéért.

A Btk. szerint
A Büntető Törvénykönyv szerint, „aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

 

  • Kigyulladt egy családi ház a Martinkertvárosban  Tűz a Martinkertvárosban 2009.01.09.
  • Citroennek ütközött a Nissan Miskolcon Citroennel ütközött a Nissan Miskolcon 2009.01.09. 
  • Tizenháromra nőtt a fagy áldozatainak száma Borsodban
  • Ötezer forintért településeket vágtak el a tiszaújvárosi férfiak  
  • Darus kocsi tört össze két Suzukit Sajószögednél Darus kocsi tört össze autókat Sajószögednél 2009.01.09. 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!