BOON Sziréna

2008.12.01. 14:17

Miskolcon fogták el a többszörösen büntetett zsebest

<p>Miskolc - Zseblopásra specializálódott elkövetőt fogtak el a közelmúltban a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai. A 44 éves, szolnoki lakcímmel rendelkező nő ezidáig 18 alkalommal volt büntetve.</p>

Legutoljára 2008. június 21-én szabadult. A több mint egy tucat bírói ítélet K.K. esetében úgy látszik mégsem érte el a Btk-ban megfogalmazott büntetési célt, jelesül annak megelőzését, hogy az elkövető újabb bűncselekményt kövessen el. A hosszú bűnlajstrommal rendelkező zsebes szabadulását követően ugyanis a rendőrség eddigi adatai szerint újabb öt alkalommal ütött rajta a kabátok és táskák tulajdonosain.
A 2008. október 11-étől november 26-ai elfogásáig terjedő időszakban a „specialista” négy alkalommal a miskolci Búza téren, egy alkalommal pedig a Miskolc Újgyőri Főtér egyik presszójában lépett „akcióba”. November 26-án a déli órákban tíz percen belül történt két sikertelen zseblopása okozta végül is a vesztét - mivel ott egy korábbi áldozata felismerte – így ezúttal is a rendőrök „zsebében” lapulhatott a notórius zsebes. A 44 éves K.K-val szemben a Miskolci Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Megelőzésképpen néhány tanács, hogy ne váljunk zsebtolvajok áldozataivá:
- A nagy tömeg, a zsúfoltság jelentősen aktivizálja a zseblopásra szakosodott elkövetőket, ezért ilyen helyeken fokozottan figyeljenek értékeikre.
- Táskájukat, csomagjukat zárt állapotban, testükhöz szorítva védjék.
- Értékeiket, irataikat mindig – más által – nehezen hozzáférhető helyen, pl. belső zsebben, táska mélyén tartsák.
- A bankkártya mellett véletlenül se legyen ott a PIN kód, hiszen ennek ismeretében a zsebtolvaj hozzájuthat a bankszámlán tárolt pénzükhöz is.
- Figyeljenek környezetükre, különösen azon gyanús személyekre akik, hosszabb ideje nem mozdulnak Önök mellől.
- Bevásárláskor pénztárcájukat, más értékeiket soha ne tegyék a kosarukba. Ha tetten érnek valakit azonnal értesítsék a legközelebbi rendőrt, vagy tegyenek bejelentést a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!