BOON Sziréna

2008.10.04. 17:48

Még mindig életveszélyben az elütött gyerek

<p>Tiszalök - Még mindig életveszélyes az állapota annak a hároméves kislánynak, akit pénteken délután egy kerékpáros ütött el a kerékpárútként is használt gyalogjárdán Tiszalökön. A gyereket a baleset után újra kellett éleszteni, jelenleg Miskolcon ápolják. A kerékpárost egyelőre nem találják, a férfi segítségnyújtás nélkül elhagyta a baleset helyszínét.</p>

Az egyik tiszalöki általános iskolába jár a három éves kislány testvére. Míg az édesanyjuk a nagyobbik gyerekre várt az aulában, a kislány kiszaladt az utcára. A gyereket egy biciklis fellökte, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A gyereket a szülők először az orvosi ügyeletre vitték, ott hívtak rohammentőt, amelyben újraélesztették a kislányt. Végül mentőhelikopterrel a miskolci Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központba vitték. Jelenleg az intenzív osztályon van.

Úgy tudjuk, a kislány állapota még életveszélyes, géppel lélegeztetik, és a további vizsgálatok eredményétől függ, hogy szükség lesz-e idegsebészeti műtétre.

Az iskola előtt nincs korlát, ami megfogná a kiszaladó gyerekeket, és sokak szerint nem jó megoldás, hogy a járda egyben kerékpárútként is szolgál.

A gázoló kerékpáros segítségnyújtás elmulasztása miatt akár három év börtönbüntetést is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!