BOON Sziréna

2008.10.08. 18:06

Hurokban a gönci hurkolók

<p>Gönc - A gönci erdőben kihelyezett fémhurkokkal fogott&#160;vaddisznót és szarvasborjút három helyi férfi. A házkutatások alkalmával a rendőrség lefoglalta az illegális úton szerzett vadhúst, illetve eljárás indult a három férfi ellen.<BR /></p>

Az Encsi Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három gönci férfival szemben. A rendőrség eddigi adatai szerint az 57 éves B. L., a 53 éves B. I. és a 39 éves F. J. még október elején az általuk kihelyezett fémhurokkal elejtett egy szarvasborjút. A házkutatások alkalmával a rendőrség lefoglalta az illegális úton szerzett vadhúst. A gönci elkövetők mintegy 60 ezer forint kárt okoztak a területileg illetékes vadásztársaságnak.

Az Encsi Rendőrkapitányság korábban hasonló esetben indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben. A gönci erdőkben sétáló túrázók augusztus 17-én egy az orvvadászok által használt hurokban vergődő vaddisznóra lettek figyelmesek. A vadállatot nem tudták kiszabadítani, mivel az támadásnak vélt minden emberi közeledést. A helyszínre kihívott szakember úgy ítélte meg, hogy a csapdába került állatot kényszerűségből le kell lőni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!