BOON Sziréna

2008.09.02. 14:22

SMKP vs. rendőrautó

<p>Mezőkövesd - A járőrök láttán a gázra taposott, majd a rendőrautónak hajtott az a fiatalkorú mezőkeresztesi fiú, aki jogosítvány és bukósisak nélkül, feltehetően bűncselekményből származó segédmotor-kerékpárral (smkp) közlekedett.</p>

A Mezőkeresztesi Rendőrőrs munkatársai számára már nem volt ismeretlen az a 17 éves helyi fiatalember, aki nem állt meg egy közúti ellenőrzés során. Sőt, a számára szintén nem ismeretlen rendőrök láttán gyorsítani kezdett. Olyannyira, hogy nekihajtott a szolgálati gépjármű jobb oldalának.
A rendőri intézkedés és igazoltatás során kiderült, hogy a 17 éves fiatalember nem rendelkezik vezetői engedéllyel, bukósisakot sem viselt, kötelező biztosítással sem rendelkezik és a hatóság már több alkalommal tett ellene szabálysértési feljelentést, hasonló cselekmények miatt.

Az elkövetett szabálysértéseken túlmenően az ügyben bűncselekmény gyanúja is felmerült, mivel a rendőrautónak vágódó segédmotor-kerékpár motorszáma le volt csiszolva a motorblokkról. Ezért a rendőrség egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárást is kezdeményezett a fiatalkorúval szemben - tudatta a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!