BOON Sziréna

2008.09.02. 19:32

Iskola-rendőrök még kerestetnek Miskolcon

<p>Miskolc - Minden általános iskolának lesz egy kapcsolattartó rendőre az idei tanévtől. A gyerekek és a pedagógusok is segítséget kérhetnek tőle. Néhány miskolci oktatási intézmény még keresi az iskola-rendőrét.&#160;<A href=""><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/elindult_az_iskola_rend_r_program.pdf"><B>Elindult "Az iskola rendőre" program</B></A> [.pdf - 76KB]</p>

Az Országos Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére minden általános iskolának lesz egy kapcsolattartó rendőre az "Iskola rendőre" projekt keretében. A Miskolci Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály vezetője Molnár Emil alezredes koordinálja ezt a tevékenységet a megyeközpont közigazgatási területén. Egyben ő is elvállalta a Görög Katolikus Általános Iskola „iskola rendőr” szerepét.

Önként vállalt feladat

Molnár Emil arról tájékoztatott, hogy önkéntes alapon születnek a kapcsolatok az oktatási intézményekkel. Olyan rendőrök jelentkeznek, akiknek már van kapcsolata az adott iskolával. Ő maga is azért választott a Görög Katolikus Általános Iskolát, mert gyermek odajár. A feladatokról szólva elmondta, hogy bármilyen problémával é kérdéssel az iskola rendőréhez fordulhatnak a pedagógusok és a gyerekek is.
Akár közlekedési, közrendvédelmi, vagy bűnügyi dologról legyen is szó. A szakemberek tájékoztatást adnak a teendőkről, és amennyiben szükséges akar intézkednek is, vagy a szakterület rendőréhez irányítják az illetőt. Megtudtuk, hogy Miskolcon és vonzáskörzetben még mintegy húsz iskola nem talált saját rendőrt magának. Aki szívesen vállalja ezt a feladatot, forduljon hozzá személyesen...

Letölthető: Az iskola rendőre ORFK projekt pdf. 342 kb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!