BOON Sziréna

2008.09.12. 07:52

Asztalba vájt rejtekhelyet a mobilnak a börtönben

<p>Miskolc - Lebukott a börtönben mobiltelefont rejtegető rab, amikor átvizsgálták celláját. Az aprócska szerkentyűt egy fogdaőr találta meg nemrég. A készüléknek a kanállal vájt üreget a fogva tartott személy...&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/mobil_borton.mov/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Mindenféle furfangos dolgot kieszelnek a börtönben raboskodók, hogy kapcsolatot tartsanak fenn a külvilággal. Van aki csupán családtagjai, szerettei hangját szeretné hallani. Akadnak azonban olyanok is, akik a börtön falai mögül is tovább akarják folytatni bűnös üzelmeiket. Telefonvégről is irányítani próbálják a kint maradat bűntársakat. A B.-A.-Z. Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Miskolcon a belvárosban, a Fazekas utcán található. A cellák ablakai a bíróság, iskola és kollégium felé néznek. Gyakran látni és hallani a lemezzel takart cellaablakok felé forduló és kiabáló nőket és férfiakat, akik átadni vagy megkapni igyekeznek információt valamiről vagy valakiről. Az egyenruhások pedig ilyen hangoskodások kialakulásakor rendre elhesegetik a börtön fala mellől a kiabálókat.

Számológéphez hasonlított

Jó néhányan szemmel nem, vagy nehezen észrevehető rejtekhelyeket alakítanak ki a börtönbe küldött csomagokban lévő tárgyakban, vagy akár az élelmiszerben is. Találtak már mobilt a szappanba vájt üregben, kenyérben, aminek a belsejébe "belesütötték" a telefont. A minapi ellenőrzéskor már a börtönfalai közé jutatott és a cellában lévő mobiltelefonra talált rá az őr zárka átvizsgálás alkalmával. Joó László ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei börtön parancsnoka elmondta, hogy a fogva tartott személy a cellában lévő asztal fa elemébe vájt üreget, lés rejtette el benne a készüléket. Azt egyelőre még nem derült ki, hogy mily módon jutatták be a mobilt. az eszköz egyébként ránézésre egy számológéphez hasonlított. Az elkövető büntetést, a magánzárkát kapott, mert a börtönben tiltott eszközt használt. A parancsnok elmondta, hogy az étkezésre használ e lágy anyagból lévő kanál nyelével vájt ki hosszas munkával az üreget az elkövető.

NÉZZE MEG A VIDEÓT: 

Kapcsolódó cikkek:

  • Hátba szúrta élettársát Igriciben
  • Buliból a börtönbe
  • Kegyetlenül szétverte anyja fejét
  •  A Büntető törvénykönyv
  • Megyénk bűnügyi hírei

  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!