boon-sportoldal

2019.01.11. 14:40

Miskolcon döntenek az országos bajnoki címről

Miskolc - Mintegy 200 kerekes vesz részt az idei cyclocross országos bajnokságon vasárnap.

Miskolc - Mintegy 200 kerekes vesz részt az idei cyclocross országos bajnokságon vasárnap.

A kerékpár speciális szakága a cyclocross, amelyet annak idején pontosan azért ,,találtak ki”, hogy a téli holtidényben is versenyezzenek a kerekesek – hidegben, sárban, különböző akadályokkal megküzdve, a biciklit néhol magukkal cipelve. Ennek a szakágnak az ob-ját rendezik meg vasárnap Miskolcon, az Egyetemvárosban, az eseményre mintegy 200 indulót (a hobbi kategóriában való részvételhez licensz nem szükséges) várnak a szervezők – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.

A vébéindulás is

A II. Decathlon Borsodcross Cyclocross országos bajnokság lebonyolításának jogát a miskolci HOTE Sportegyesület nyerte el, pályázat révén. A pozitív elbírálásba bizonyosan belejátszott az előző szezonban – ugyancsak a borsodi megyeszékhelyen – megrendezett Magyar Kupa futam is. Dovák Dávid főszervező szerint nívós verseny várható, többek között a honi élkrosszosok részvétele miatt.

Az első rajt 10.45-től lesz vasárnap, az elit versenyzők 14 órától startolnak a 2530 méteres pályán, hogy pontosan hány kör lesz a futamuk, az a második kör végén derül ki, az időátlag alapján (a viadaluk egy óránál nem tarthat tovább). A legjobbak a támogatóknak köszönhetően pénzdíjban részesülnek. Minden bizonnyal itt dől el az is, hogy ki vagy kik lesznek azok, akik a február 2-3-i vébén, a dániai Bogensében képviselik a magyar színeket.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!