boon-sportoldal

2018.11.12. 17:19

Sztankovics-siker ötven méter mellen is az ob-n

Miskolc - Vécsei Réka szintén büszke lehet az ob-n elért teljesítményére.

Miskolc - Vécsei Réka szintén büszke lehet az ob-n elért teljesítményére.

A 100 méter mellen elért aranyérme után újabb elsőséget gyűjtött be a hétvégén befejeződött százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokságon Sztankovics Anna. A Miskolc Városi Sportiskola versenyzője 50 méter mellen már szombaton délelőtt túlszárnyalta Hosszú Katinka 2014-es rekordját (30,65 mp), majd a délutáni döntőben mindezt megfejelve 30,59 másodperccel lett magyar bajnok.

Döntés szerdán

Klubtársa, Vécsei Réka ugyanebben a számban 8. lett, 32,60 mp-vel. Az MVSI 16 esztendős úszója 50 m háton a 9. legjobb időt úszta dél­előtt, amivel még éppen nem lett A-döntős. A megrendezett B-döntőben a harmadik lett 29,78 mp-vel, egy kizárás miatt összesítésben tizedik. 200 m gyorson Vécsei a második legjobb idővel kvalifikálta magát az A-fináléba, ott azonban kissé elfáradt a végére, így 8. lett 2:04,98-cal.

A decemberi rövidpályás világbajnokságra utazó csapatot a MÚSZ szerdai (november 14.) elnökségi ülését követően hozza nyilvánosságra Sós Csaba szövetségi kapitány.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!