boon-sportoldal

2018.05.24. 10:12

Kriza Anna: EK után, Eb előtt

Miskolc - A miskolci Kriza Anna harmadik lett a lengyelországi Bielsko Bialában.

Miskolc - A miskolci Kriza Anna harmadik lett a lengyelországi Bielsko Bialában.

Az elmúlt hétvégén harminc ország sportolói léptek tatamira a dél-lengyel városban tartott Európa Kupán. A kadet nők 44 kilós súlycsoportjában bronzérmet szerzett Kriza Anna, a Miskolci VSC-MVSI tizenöt esztendős judokája.

Nagy lépést tett

– Az utánpótlás EK-sorozat olyan, mint a felnőttek Világkupa szériája – mondta Illyés Miklós, az MVSC elnöke, a klub cselgáncs edzője.

– Évente általában nyolc állomása van, mi magyarok öt viadalon szoktuk képviseltetni magunkat. Annának öt mérkőzése volt: sorrendben orosz, török, cseh, ukrán és ismét orosz riválisokkal küzdött. Csak a töröktől kapott ki, a többit mérkőzését biztosan hozta, beleértve a bronzmeccset is. Szereplésével nagy lépést tett afelé, hogy kijusson a Szarajevóban sorra kerülő korosztályos kontinensbajnokságra.

Kilenc esztendeje

– Nagyon szeretem ezt a sportágat – nyilatkozta megkeresésünkre Kriza Anna, aki immáron kilenc éve cselgáncsozik. – A lengyel versenyen huszonöten voltunk a súlycsoportomban és elégedett lehetek azzal, amit elértem. Amennyiben indulhatok a bosznia-hercegovinai ifjúsági Európa-bajnokságon, szeretnék feliratkozni a pontszerzők közé, titkon pedig éremre vágyom. Itthon az ifjúsági B-korcsoportos országos bajnokság vár még rám, ezen a viadalon is szeretném letenni a névjegyemet.

Hetente hétszer

Kriza Anna hétfői és szerdai napokon egyaránt kétszer, a többi napon pedig egyszer tréningezik a Rendészeti Szakközépiskola termében – amíg nem újítják fel az MVSC-sporttelep csarnokát. Szakmai munkáját Kálmán Tibor és Kikuchi Junna edzők irányításával végzi, iskolai tanulmányait pedig a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban folytatja.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!