boon-sportoldal

2016.08.30. 15:53

Virtuális futást szerveznek a borsodi sportemberek

Miskolc - Magyarországon egyedülálló kezdeményes megvalósítását tűzte ki célul két sportember.

Miskolc - Magyarországon egyedülálló kezdeményes megvalósítását tűzte ki célul két sportember.

Az alapítók, Gábor Bence és a Mezőcsáton, valamint Miskolcon élő Ferge István (mindketten többszörös maraton- és Ironman-teljesítők), egy olyan virtuális futóversenyt szerveznek, melynek szerves része, hogy a futás mellett karitatív tevékenységre ösztönzi a futótársadalmat, a támogató cégeket.

A világon bárhol

A virtualfutok.hu lényege: egy futóverseny-sorozatról van szó, aminek a távja egy megadott időn belül a világ bármely pontján teljesíthető. Ezzel a szervezők egy olyan versenylehetőséget biztosítanak, aminek teljesítéséhez nem kell egy konkrét helyszínen megjelenni, és nem kell konkrét időponthoz alkalmazkodni. Emellett ami az egyik legfontosabb: aki a virtualfutok.hu valamelyik futamán részt vesz, nem csak önmagért küzd. Minden nevező három karitatív szervezet közül választja ki azt, amelyet nevezési díja egy részével támogatni fogja. A nyitófutamra szeptember 16–18-án kerül sor. A szervezők gondoltak a kerekes­székes indulókra is. Elérték, hogy a Cofidis Magyarország támogatásaként az első negyven kerekesszékes versenyzőnek ne kelljen nevezési díjat fizetnie. A lehetőségre már a DVTK kerekesszékes kosárlabdacsapata is lecsapott, ők már rajta is vannak a nyitófutam rajtlistáján.

Bogár János a fővédnök

A fővédnök az encsi-fancsali Bogár János, Magyarország egyik legeredményesebb ultramaratoni futója, Spartathlon-győztes (1991), és számtalan ultramaraton verseny bajnoka. A nyitófutamon való részvétellel támogatható alapítványok: Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány, Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

A nevezési tudnivalók

Mi a teendője annak, aki részt szeretne venni a versenyen? 1. A www.virtualfutok.hu oldalon benevez egy futam választott távjára (negyed-, nyolcad-, vagy félmaraton). 2. Bármilyen okostelefonos futóalkalmazással rögzíti futását, majd annak linkjét feltölt a virtualfutok.hu honlapjára. Az eredményhirdetést követően minden teljesítő postai úton kapja meg befutócsomagját, ami egyedi futópólót, befutóérmet és egyéb ajándékokat tartalmaz.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!