boon-sportoldal

2016.08.15. 17:19

Stadionrekonstrukció Miskolcon – Honvéd-pálya: megmentés

Miskolc - Felújítják a miskolci Szentpéteri kapuban lévő sportkomp­lexumot.

Miskolc - Felújítják a miskolci Szentpéteri kapuban lévő sportkomp­lexumot.

Korábban már megírtuk, hogy romokban hever az egykor szebb napokat megélt Honvéd-pálya, amelyet 1981-ben adtak át. A péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatón az illetékesek jó híreket közöltek, ennek jegyében remény van arra, hogy jövőre ismét labdarúgó-mérkőzéseket játszhatnak ott a csapatok.

Az év végére

A pálya az önkormányzat tulajdonában van, üzemeltetője a Miskolci Sportcentrum Kft., fejlesztését pedig a Miskolci VSC sportágfejlesztési tervének keretében valósítják meg, amelyet eredetileg a Csokonai utcára, a saját otthonára kért a sportszervezet, de mivel ott teljes körű állami szerepvállalásból újul meg a sporttelep, így az ide kért fejlesztési tervet módosítva, a Szentpéteri kapuban újítanak fel a sportingatlant.

Illyés Miklós, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője elmondta: a bruttó 100 millió forintba kerülő költségen 70–30 százalékos arányban osztozik a Miskolci VSC és a miskolci önkormányzat – utóbbi az önköltséget biztosítja, Kiss Gábor alpolgármester elmondása szerint erről már önkormányzati határozat is született, míg a forrás 70 százalékát, a TAO-s pénzt a sportszervezet gyűjtötte össze.

A kivitelező, a TOPTIMBER-ROAD Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lesz – amelynek műszaki igazgatója, Mika Gábor is megjelent a sajtótájékoztatón –, közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a munkát. A projektet a közbeszerzési eljárás díjával – bruttó 1 millió forinttal – dr. Nánási-Kocsis Norbert, a terület önkormányzati képviselője támogatta. Kiss Gábor alpolgármester kijelentette, hogy a rekonstrukció keretében felújítják az ingatlanon lévő építményt (ami korábban klubházként szolgált), megszüntetik a megcsúszott betonlelátó okozta veszélyt, újra füvesítik és játékra alkalmassá teszik a pályát, kerítést építenek, a négy „sarokba” világítóberendezést helyeznek. A kívül-belül megújított öltözőépületet még az ősszel, de legkésőbb december 31-ig szeretnék átadni, az újragyepesített futballpályán azonban csak jövőre lehet majd mérkőzéseket rendezni.

Kérdésre válaszolva Illyés Miklós elmondta: a költözés előtt álló Miskolci VSC megyei I. osztályú labdarúgócsapata és annak utánpótlása a volt Honvéd-sporttelepen egészen biztosan nem játszhat mérkőzéseket, ezért a szakosztály együtteseinek számára máshol bérelnek majd pályát.

ÉM-KT


Budapest, Miskolc - Az egyik pályázónak a 10,9 milliárd forint nem lenne elég a DVTK-, MVSC-stadionok projektjére.

Miskolc - Ha elkezdődnek a rekonstrukciós munkálatok a Kubikban, a focistáknak menniük kell.

Miskolc – A Miskolci VSC megyei I-es labdarúgócsapata több sporttelep pályáján is „kiköthet”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!