boon-sportoldal

2016.08.08. 14:34

Mezőkövesd vs. DVSC - Kuti fejes gólja döntött a bajnoki pontok sorsáról

Mezőkövesd - Kikaptak a vasárnap esti NB I-es labdarúgó-mérkőzésen a mezőkövesdiek.

Mezőkövesd - Kikaptak a vasárnap esti NB I-es labdarúgó-mérkőzésen a mezőkövesdiek.

A hazaiak veretlenül kezdték negyedik élvonalbeli mérkőzésüket az eddig a hazai és a nemzetközi „hadszíntéren” egyaránt bukdácsoló és ezért vezetőedzőt is cserélő debreceniek ellen. Ettől függetlenül a hajdúságiak számítottak az összecsapás esélyesének, persze ez cseppet sem zavarta a fürdővárosiakat, akik a korábbi, két idegenbeli összecsapásukon szerzett 4 pontjukkal jóval terven felül teljesítettek. Az összecsapás kisebb „népvándorlást” hozott, a lelátón még Thomas Doll, a FTC vezetőedzője is feltűnt.

Nicorec kényszerű cseréje

A vendégek szurkolói voltak hangosabbak, riói mintára megállás nélkül doboltak. Azonos hadrendet választott mindkét vezetőedző, s ebből rögtön kitűnt: számukra az a legfontosabb, hogy ne kapjanak gólt. Az elején néhány mezőkövesdi szabadrúgással telt az idő, a labda a két 16-os között pattogott. Nem alakult ki folyamatos összjáték, a negyedik-ötödik átadás már rendre célt tévesztett. A hazaiak először Gohér révén veszélyeztettek, a bal oldali védő beadásai okoztak némi zavart a DVSC-nek. Negyedóra elteltével Hudák fejelhetett volna a kapuba, sokan már a jobb sarokba látták bólintását, de a labda centiméterekkel elkerülte a kaput. Nem sokkal később Kink nézte ki magának a bal alsó sarkot, célzása majdnem sikeres volt, aztán Nicorecet ápolták a pályán kívül.

A DVSC egy kontrából majdnem összekaparta vezető találatát, de a védők nagy nehezen mentettek. Nicorecet nem sikerült „összedrótozni”, így kényszerű cserét hajtott végre a matyóvárosi alakulat, aztán a rekkenő hőségben minden szereplő örült a frissítő szünetnek. A szünetig folytatódott a fogáskeresés, arra ment a játék, hogy a felek keresték a réseket, Herczeg András pedig szorgalmasan jegyzetelt. A 33. percben Kink lábában volt az első gól, de Danilovic megint nagyot védett. Két sárga lapot osztott ki a játékvezető, ezzel fékezte meg az idegesebb játékosokat, és máris jött a szünet.

Gól ugyan nem született, de izgalom bőven akadt a pályán.

Emberelőnybe kerültek

A folytatásban Bacelic-Grgic balról, 26 méterről emelt kapura, labdája pedig a keresztlécen csattant. Ez volt a válasza a hazaiaknak arra, hogy a vendégek igyekeztek beszorítani őket. Teljesen váratlanul jött a hajdúságiak vezetése, amelyet Bacelic-Grgic hamar egalizálhatott volna. Tisza kiállítását követően érthetően aktívabbá váltak a hazaiak, míg a DVSC körömszakadtáig védekezett és a kontrákra építette taktikáját. Egymás után lőtte szögleteit a Mezőkövesd Zsóry FC, és ezekből „akármi” is kialakulhatott volna. Pintér Attila a hajrára védőt támadóra cserélt, nem volt más választása. Gohér helyére küldte a volt debreceni Sós B.-t, akinek gyorsaságában bízott.

A fehér mezben játszó debreceniek az óra ellen is játszottak, míg a kövesdiek mindent elkövettek az egyenlítés érdekében. Akadtak is lehetőségeik, de ezeket nem tudták gólra váltani, így a vendégeké lett a 3 pont. A lefújás után nagyon örültek a debreceniek, akik ugyan játékban szinte semmivel sem emelkedtek a hazaiak fölé, sikerüket elsősorban rutinjuknak köszönhették. A Mezőkövesd Zsóry FC először szenvedett vereséget Pintér Attila irányításával, s mindent mérlegre téve, ezúttal ezt nem érdemelték meg, rászolgáltak volna 1 pontra.


Percek, események

55. perc: Horváth Zs. bal oldali beadását Kuti 8 méterről, jobbról a bal alsó sarokba fejelte, 0-1.

61. perc: Tisza buktatta Tóth B.-t, megkapta második sárgáját, így számára villant a piros kártya is.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC

0-1 (0-0)

Mezőkövesd, 3248 néző. V.: Szőts (ifj. Varga G., Szalai B.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (5) – Vági (5), Hudák (5), Devecseri (5), Gohér (6) – Egerszegi (5), Nicorec (0) – Pauljevic (5), Bacelic-Grgic (5), Kink (6) – Strestik (4). Vezetőedző: Pintér Attila.

Debreceni VSC: Danilovic (6) – Kuti (6), Brkovic (5), Mészáros N. (5), Korhut (6) – Jovanovic (5), Sekulic (5) – Djelmic (5), Tisza (5-2=3), Horváth Zs. (6) – Takács T. (4). Megbízott vezetőedző: Herczeg András.

Csere: Nicorec helyett Tóth B. (5) a 23., Pauljevic helyett Molnár G. (-) a 68., Gohér helyett Sós B. (-) a 77., Djelmic helyett Bereczki (-) a 81., Horváth Zs. helyett Ferenczi J. (-) a 85., Takács T. helyett Ludánszki B. (-) a 93. percben.

Sárga lap: Tisza a 36., Egerszegi a 37., Horváth Zs. a 79., Takács T. a 90., Kink a 91., Jovanovic, a 91. percben.

Kiállítva: Tisza, a 61. percben.

Gólszerző: Kuti (0-1) az 55. percben.

Pintér Attila: – Gratulálok a Debrecennek, de ugyanúgy jár a gratuláció a saját játékosaimnak is. Mindent megtettünk a győzelemért, de az ellenfél kapusa tízesre védett. Azt gondolom, ilyen játékkal ki lehet kapni, de gyorsan hozzáteszem: nem érdemeltünk vereséget. A gól előtti szituációra nagyon kíváncsi vagyok, vissza fogom nézni, hogy történt-e szabálytalanság ezt megelőzően. Nagyon nehéz mit mondani, rendkívül sajnálom a játékosokat, mert amit kértem tőlük, azt visszaadták. A labdarúgást azonban gólra játsszák, csupán ebből a szempontból maradtunk alul.

Herczeg András: – Egy nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg egy pontos fejes góllal, ezzel rendkívül értékes három pontot szereztünk. Kiegyenlített találkozón vagyunk túl, de a srácok fegyelmezetten végrehajtották a taktikát, ami ehhez a sikerhez vezetett. Szeretném megköszönni azt a két hetet, amit a csapattal együtt dolgozhattam. Nagy élmény volt számomra, kiváló sportembereket ismerhettem meg. Nagyon boldog vagyok, hogy az irányításom alatt mindkét találkozót győztesként zártuk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!