boon-sportoldal

2016.03.11. 15:01

FC Tiszaújváros: Az egész csapatot nem lehet leváltani

Tiszaújváros - A bajnokságban nem megy a tiszaújvárosi labdarúgóknak. A klubvezetés edzőt cserélt.

Tiszaújváros - A bajnokságban nem megy a tiszaújvárosi labdarúgóknak. A klubvezetés edzőt cserélt.

Már beszámoltunk róla, hogy szakvezetőt cserélt a Termálfürdő FC Tiszaújváros: Bocsi Zoltán vezetőedző és a klub közös megegyezéssel vált el egymástól.

Játszik és nevel

– Az eredménytelenség pecsételte meg a sorsomat – jelentette ki Bocsi Zoltán, aki főállásban töltötte be tisztségét. – A csapat a bajnokságban nem hozta az eredményt, amit a kupában szállított. Mi volt ennek az oka? Ha én ezt tudnám, akkor a fiúkkal együtt biztosan másképpen csináltam volna. A játékosokkal nem volt semmi bajom, most is nagyon bízom abban, hogy immáron nélkülem kiharcolják a bennmaradást. Sokat beszélgettem velük, és a télen ugyanezt tettem a vezetőkkel is. Erőfeszítéseim, erőfeszítéseink hatástalanok maradtak, elmaradtak a győzelmek, s mivel egy edzőt a pontok száma minősít, bekövetkezett a várható „forgatókönyv”. Minden szakember így jár hasonló esetben, nekem is akadt már egy ilyen történetem: sok évvel ezelőtt Füzesabonyban állítottak fel a kispadról, egy egész csapatot ugyanis nem lehet leváltani. Az élet megy tovább, most a másik együttesemre, a mezőkövesdiek U17-es alakulatára jut több időm, de nem tagadom, hogy a nyártól ismét szeretnék felnőttekkel dolgozni.

Bocsi Zoltán túl azon, hogy az utánpótlás-nevelésben serénykedik, még igazolt labdarúgóként is szerepel.

– Füzesabonyban játszom, a hevesiek megyei I. osztályú gárdájának tagjaként lépek pályára. Noha már negyvenöt éves vagyok, a belső védő és a szűrő pozíciókat töltöm be a gyepen és ha a mesterem betesz, akkor a hét végén is érdekelt leszek majd a bajnokságban.

Új impulzusok kellenek

– Már az őszi eredmények sem az elvárásainknak megfelelően alakultak – vette át a szót Együd András, a Termálfürdő FC Tiszaújváros elnöke. – Az első hat közé vártuk a csapatot, de mint kiderült, kissé feláraztuk a fiúkat. Azt gondoltuk, a gárdában benne van a középmezőny még akkor is, ha a három NB III-as csoport közül a Keleti a legerősebb. Annak ellenére, hogy a Magyar Kupában nagyszerűen meneteltünk, a bajnokikon nem jöttek az eredmények, a csapat messze elmaradt a várttól. Bocsi Zoltán jó edzésmunkát végzett, ennek ellenére talán mentális problémák miatt az együttes nem tudta átlépni saját árnyékát. Ha gólt kaptunk, utána már szinte soha nem tudtunk újítani, és mivel a tavaszi nyitány után sem indultunk el felfelé, úgy döntöttünk, hogy edzőt váltunk – mivel a csapatot nem lehet lecserélni. Új impulzusokra van szüksége a társaságnak, ennek jegyében mihamarabb szeretnénk megtalálni a posztra legmegfelelőbb személyt. Az átmeneti időszakban Molnár Zoltán kapus­edző irányítja a gárdát. Nem a soron következő, Nyíregyháza elleni összecsapástól várjuk a csodát – bár a labdarúgásban minden lehetséges –, sokkal inkább a két hét múlva, a Nyírbátor ellen sorra kerülő összecsapásunk lesz a vízválasztó. A szabolcsiak ellen kis túlzással nem is hat-, hanem egyenesen kilencpontos összecsapás vár majd ránk. Úgy ítéljük meg, hogy még van elegendő fordulónk és időnk ahhoz, hogy felzárkózzunk és megkapaszkodjunk az NB III-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!