boon-sportoldal

2015.07.11. 11:32

Ifjúságiként szerepelt nagyon jól a junior vb-n a diósgyőri tájfutó

Miskolc - Hosszútávon kiválóan teljesített a Diósgyőri TC sportolója.

Miskolc - Hosszútávon kiválóan teljesített a Diósgyőri TC sportolója.Norvégiában, Rauland térségében zajlik a junior tájékozódási-­futó világbajnokság, az eseményen részt vesz Mészáros Mátyás, a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club sportolója is. Az ifjúsági korú tájfutó – újoncként – a csütörtöki hosszútávú versenyen, kiemelkedő futással, a 155 fős férfi mezőnyben a 23. helyezést érte el, ami a magyar csapat legjobb egyéni eredménye a vb-n. A fiatal versenyző eredményének értékét tovább növeli, hogy a finn győztes idejétől mindössze tizenkét százalékra teljesítette a pályát. A tipikus skandináv, mocsaras, sziklás terepen rendezett hosszútávú versenyen a férfiaknál a dobogó második fokára svéd, a harmadikra norvég versenyző állhatott fel.

A legjobb magyar

Less Áron és Zsigmond Száva edzők tanítványa két másik egyéni távon is elindult: sprinten a 104. helyen zárta a vetélkedést, míg középtávon, a selejtezőben, csoportjában a 27. lett (amivel nem lett döntős, mert a fináléba a három csoportból a legjobb 20–20 futó kvalifikálta magát), amely a legjobb magyar fiú eredmény volt, miután a többiek jóval hátrébb zártak.

ÉM-MI

Junior fiúk, hosszútáv

1. Olli Ojanaho (Finnország) 1:07:00 óra

2. Simon Hector (Svédország) 1:08:15 óra

3. Andreas Soelberg (Norvégia) 1:08:26 óra

...23. Mészáros Mátyás (Magyarország) 1:14:59 óra<

/td>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!