boon-sportoldal

2012.05.24. 17:40

„Táncban” bíznak a kövesdiek

A pályán kiesett az NB I-ből a Mezőkövesdi KC. A matyóvárosiak azonban mégis reménykednek...

A pályán kiesett az NB I-ből a Mezőkövesdi KC. A matyóvárosiak azonban mégis reménykednek...A mondás szerint könnyű Katit táncba vinni, ha ő is úgy akarja. Nos, a piros-fehérek nagyon szeretnének táncolni, vagyis az élvonalbeli parketton maradni. Erre csak akkor van reményük, ha valamelyik NB I-es gárda visszalép, vagy nem nevez a soron következő pontvadászatra, de abban is reménykedhetnek, hogy az NB I/B-s bajnokok közül valamelyik nem teszi fel a kezét.

Vállalják

– Szándéknyilatkozatunkat beadtuk az országos szövetségnek – mondta Bécsi János, az MKC átlövője, aki technikai vezetőként is tevékenykedik. – Vállaljuk az NB I-et, erről döntött az elnökségünk. Volt már olyan klubunk történetében, hogy felkértek minket: első élvonalbeli évünk után is búcsúztunk, aztán mégis maradtunk. Most arról értesültünk, hogy az NB I/B-s Keleti bajnok Cegléd indulni fog, a Nyugadi győztes Vác viszont talán nem... Sőt, ha minden igaz, az NB I-es Kecskemét háza táján sincs minden rendben. Ezek természetesen ellenőrizhetetlen információk, ráadásul idő előttiek, hiszen az NB I-re június 30-án jár le a nevezési határidő. Így addig gyakorlatilag nincs értelme okoskodni, mert ahol pillanatnyilag gond van, ott rendezhetik a sorokat akár az önkormányzat, akár néhány „beeső” szponzor segítségével. Mi tehát résen vagyunk, ugrásra készen várjuk sorsunk jobbra fordulását.

50 millió kell

Felhívtuk a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatóját, Éliás Gábort, akit arra kértünk, hogy ossza meg lapunkkal az esetleges, a mezőkövesdiek számára jó híreit.

– Ahhoz, hogy egy klub, vagy gazdasági társaság csapata az NB I-ben játszhasson, legalább 50 millió forinttal kell rendelkeznie – közölte az igazgató. – A szövetség nem „totóiroda”, nekünk be kell tartanunk a határidőt és csak annak lejárta után nyilatkozhatok az esetlegesen érintett klubok szándékáról.

Megkerestük Holdoner Istvánt, a Mezőkövesdi KC elnökét, aki ugyan készséges volt, de szűkszavú:

– A történet egyszerű: ha felkérnek minket, vállaljuk az NB I-et. Ellenkező esetben az NB I/B-ben indulunk és azt a célt tűzzük ki, hogy bajnokként jussunk vissza az élvonalba. Ami a vezetőedzőnket, Buday Ferencet illeti: május 31-én nálunk lejár a szerződése... Arról, hogy a játékosok közül ki, vagy kik maradnak és mennek, folynak a tárgyalások.

ÉM-KT

 Közgyűlést tartanak

Június 7-én 18 órától a városi sportcsarnok VIP-termében tartják a Mezőkövesdi KC nyilvános közgyűlését, amelyen bárki részt vehet, de természetesen csak a klub tagjai szavazhatnak majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!