boon-sportoldal

2012.04.13. 08:29

Tizenhat év munkája

Nagy Nikoletta három ezüstéremmel a nyakában mosolygott a dobogó második fokán. Amíg a törökök a nők 63 kg-os súlycsoportjában az arany és a bronzérmesüket éltették, addig mi a mosolygós ózdi lányt ünnepeltük. Sokszor nem jött neki össze, de most minden stimmelt.

Nagy Nikoletta három ezüstéremmel a nyakában mosolygott a dobogó második fokán. Amíg a törökök a nők 63 kg-os súlycsoportjában az arany és a bronzérmesüket éltették, addig mi a mosolygós ózdi lányt ünnepeltük. Sokszor nem jött neki össze, de most minden stimmelt. Hatalmas munkát végzett az elmúlt hónapokban, Niki mindent végrehajtott, amit az edzője, Fekete József eltervezett. A törökországi súlyemelő Európa-bajnokságon pedig eljött az ő napja. Éretten és tudatosan versenyzett, 16 év kemény munkájának végre learathatta a gyümölcsét. A hat sikeres fogás után elégedetten nyilatkozott az Ózdi SFC háromszoros EB-ezüstérmes súlyemelője.

- - Nagyon elfáradtam, de inkább megkönnyebbültem – mondta el érdeklődésünkre még a törökországi Antalyában Nagy Nikoletta. – Túl vagyok rajta, és megfeleltem az elvárásoknak. Sokan talán nem számítottak ilyen kiugró eredményre, de ez már rég óta bennem volt. Sikerült felülmúlni a legmerészebb vágyakat is, hiszen előzetesen már egy bronzérmemmel is kiegyeztem volna. Lökésben több volt bennem, de a kapitány inkább a biztos taktikát választotta, csak annyit emeltünk, ami mindenképpen kellett az ezüsthöz. Megcsináltunk, aminek nagyon örülök. Szeretném megköszönni mindazt, amit értem tett Fekete József edzőm, Fodor Emese, szakosztályvezető, és azok az ózdi emberek, akik bíztak bennem és bármilyen módon segítették a munkámat. Ez a három érem az övék is, nekik is nyertem.

Nagy Nikoletta szakításban 94, lökésben 116 kilót teljesített, ezzel sikerült felállnia a dobogó második fokára. Az ózdi női súlyemelősportban eddig Fodor Emese 1993-as Eb-bronzérme volt a legnagyobb siker, csütörtök este Nagy Nikoletta tovább írta a klubtörténelmet.

- Marosréti Ervin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!