boon-sportoldal

2012.04.06. 12:21

„Portást” keres a Mezőkövesd

Szerdai edzőmeccsén vettük szemügyre az MSE-Zsóry NB II-es labdarúgócsapatát és Véber György munkáját.

Szerdai edzőmeccsén vettük szemügyre az MSE-Zsóry NB II-es labdarúgócsapatát és Véber György munkáját.

A matyóvárosiak a lendületes találkozón 4-0-ra verték a Heves megyei I. osztályban szereplő – és az MSE játékosa, Sivák Sándor által dirigált – Maklár gárdáját. Az összecsapás után jó hangulatban találtuk Véber György vezetőedzőt, aki néhány napja vette át a szakmai munka irányítását elődjétől, Szabados Györgytől.

Először megijedt

– Három edzés és egy mérkőzés után kissé megijedtem Mezőkövesden – kezdte a tréner a klub tanácstermében, majd így folytatta: – Kikaptunk a Nyíregyházától, de nem is a vereség fájt, hanem a mutatott játék.

Az egykori NB I-es játékosnak ezután megemlítettük, hogy egy héttel később, Balmazújvárosban javítottak, mire felcsillant az egykori remek újpesti labdarúgó szeme:

– Ez a teljes megismerkedés, egy hét és nyolc edzés után következett be! Mondtam is a fiúknak, hogy ha minden meccsünkön úgy teljesítünk majd, mint a hajdúságiaknál, akkor egészen jó helyen zárjük majd a pontvadászatot.

A hét végén újra hazai környezetben szerepelnek Vámosiék, akik vasárnap 16.30-tól a Dunakanyar-Vác alakulatával mérik össze tudásukat.

– A balmazújvárosi produkciót akarjuk folytatni, a nyíregyháziakkal szembeni fiaskóra gondolni sem akarunk – jegyezte meg a szokásos, csibészes mosolyával a mester. – Aztán a REAC-hoz megyünk, ott is győzni akarunk, s ha ez bekövetkezik, akkor a 6 „bekaszált” ponttal nyomban az 5-6. hely környékén találjuk magunkat és jöhet a hajrá.

Örökölte

Az országszerte ismert szakember ezt követően arról beszélt, hogy a csapat keretét örökölte, a szezon végéig a rendelkezésére álló játékosokkal kell bizonyítania, a bajnokság után azonban – ezt már tisztán látja – szükség lesz az állomány frissítésére.

– Az biztos, hogy néhány labdarúgót igazolni fogunk, de hogy hová, milyen posztra és kit, azt természetesen még nem tudom megmondani – közölte Véber György. – Azért akarunk vásárolni, hogy jövőre..., akár..., de ezt most nem folytatom.

Az edzővel szót váltottunk a Mezőkövesd kapuskérdéséről is, hiszen Szántai Levente „kiesett”... A szakvezető válaszában megemlítette, hogy Ficsór Dávid mellett most az ifista Demeter Ádám szolgálja a klubot, de keresgélnek a piacon:

– Csak olyan „portást” akarunk igazolni, akit megéri idehozni – állapította meg a tréner –, de ilyen játékos egyelőre még nem akadt a horgunkra.

ÉM-KT

 Az edzéseken részt vesz

Amint arról lapunkban már hírt adtunk, a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendbeli kötelességszegéssel gyanúsította meg Szántai Leventét, a REAC volt és a Mezőkövesd-Zsóry jelenlegi kapusát, aki – a REAC egyik játékosának állítása szerint – a még 2007 február 27-én lejátszott Kispest Honvéd – REAC 5-0-ás eredménnyel véget ért találkozó eredményének manipulálásáért 100 ezer forintot kapott. A sportoló közleményében visszautasította a vádat, közölve, hogy az említett meccsen nem is jutott lehetőséghez. Szántai Levente (akinek szerződése információink szerint 2012. június 30-ig szól) mellett kitart az MSE klubvezetése, így látogathatja – és látogatja is! – a csapat edzéseit, a mérkőzéseken azonban az MLSZ érvényes versenyszabályzata szerint nem szerepelhet. Szántai Leventét az elmúlt napokban sokszor kerestük, hogy lehetőséget adjunk számára álláspontja ismertetésére, igazának bizonyítására, de telefonját egyszer sem vette fel – a szerdai, Maklár elleni felkészülési találkozón pedig nem láttuk a sporttelepen. Ebben az ügyben nem jártunk sikerrel Tállai András társadalmi elnöknél, Hagyacki József ügyvezető elnöknél és Bocsi Anna ügyvezető igazgatónál sem, akik udvariasan közölték, hogy Szántai Levente ügyében nem nyilatkoznak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!