boon-sportoldal

2012.03.16. 21:57

Négyre késztették a favoritot

Az NB I elődöntőjének első meccsét játszotta pénteken este Kaposváron a VRCK.

Az NB I elődöntőjének első meccsét játszotta pénteken este Kaposváron a VRCK.

A párharc esélyese egyértelműen a somogyi együttes, viszont a borsodiak úgy készültek: amennyire csak lehet és tudják, megnehezítik az újabb bajnoki aranyra hajtó kaposváriak dolgát. A két együttes meg-megkóstolta egymást az első szettben, jó, ász értékű nyitások itt is, ott is születtek. Az első technikai időnél a házigazda már ,,szép" előnyt hozott össze magának (8-3), amely apránként még nőtt is (10-4, 16-8). A vendéglátónál leginkább Geiger és Nacsa húzta azt a bizonyos szekeret, nem nagyon tudták tartani őket a barcikaiak. Sáncmunkában is a Fino járt előrébb, többször volt áttörhetetlen a ,,felhúzott fal" a Vegyész számára. 20-14-től azonos pontmennyiséget termelt mind a két együttes, ami azt jelentette, hogy huszonkét perc alatt megszerezte a vezetést a Demeter-alakulat.

Tizenhatnál, öttel

A második játszma szorosan indult (5-4); ebben a játékrészben Dudás András, a barcikaiak mestere folyamatosan variált, hiszen bejött a kispadról előbb Csizmadia, aztán Lehóczky G., míg a felvonás második felében Orosz is. Sokkal összeszedettebb volt a VRCK játéka, ami meg is jelent az eredményben (12-11). A pontot érő megmozdulások mellett azonban rontásokat is fel lehetett jegyezni, elsősorban a szervák terén, de olykor az ütők mérték fel rosszul a távolságot, így a vonalon túl landoltak labdák. A komoly küzdelemben tizenhatnál hozott össze ötpontos különbséget a pályaválasztó, amit egészen huszonötig képes volt megtartani – huszonnégy percre volt szüksége a Kaposvárnak a 2:0-hoz.

Feltámadó Barcika

Ha valaki ekkor azt gondolta, hogy rövid időn belül véget ér az összecsapás, az nagyon meglepődött a harmadik szettben, ugyanis a Vegyész szinte azonnal magához ragadta a kezdeményezést (3-5, 5-8). Lehóczkyék nem engedték kibontakozni a Kaposvárt, amely azáltal, hogy az idő haladtával nem tudott közelebb kerülni (10-16), egyre idegesebb is lett – ennek egyértelmű bizonyítékai voltak a pontatlan támadások. Demeter mesternek, a találkozó folyamán először, időt is kellett kérnie, de ez nem változtatott a meccs menetén, és a határozott barcikaiak szépíteni tudtak.

A negyedik felvonásban magához tért a Fino (5-3), bár a menet közepéig kétszer is fel tudott zárkózni a VRCK (8-7, 11-11). A hazai szakvezető feladót váltott, Laszczik helyett Magyar B. jött erre a posztra, aki új lendületet adott a Kaposvárnak. Rajta kívül még Nacsa ontotta az ászértékű nyitásokat, amivel, ha nehézségek árán is, de meg tudta nyerni a mérkőzést a somogyi együttes.

Folytatás szombaton 16 órától, szintén Kaposváron.

Jegyzőkönyv

Fino-Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (19, 20, -18, 16)

Kaposvár, 250 néző. V.: Éva, László.

Kaposvár: Laszczik, Geiger, Nagy J., Nacsa, Gergye, Szabó A. Csere: Dömötör (liberó), Deák M. (liberó), Bozóki, Magyar. Edző: Demeter György.

Vegyész RC: Lehóczky L., Bokor, Gulyás, Árva, Dudás, Juhász. Csere: Szántai (liberó), Csizmadia, Lehóczky G., Orosz. Edző: Dudás András.

Demeter György: - Egy lépéselőnyt szereztünk a nemcsak jól küzdő, de szépen is játszó Barcika ellen. Akik a harmadik szettben agresszivitásukkal fölénk kerekedtek.

Dudás András: - Úgy érzem, nehezen adtuk meg magunkat. A harmadik szettben túl korán kezdtünk el örülni.

Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Kaposvár javára.

A másik ágon: Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Dági KSE 3:0 (20, 19, 18).

Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Kecskemét javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!