boon-sportoldal

2012.02.06. 08:32

MVSC: Könnyed játékkal győztek

Az alapszakasz utolsó találkozóját hazai környezetben vívták a miskolci röplabdás lányok.

Az alapszakasz utolsó találkozóját hazai környezetben vívták a miskolci röplabdás lányok.

Az NB I-es bajnokság 22. fordulója keretében a zöld-fehérek vasárnap este fővárosi ellenfelet fogadtak a Kubikban, ahol a győzelem reményében léptek pályára. Az első szettben 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán az MVSC remek ütésekkel 12-8-ra elhúztott, majd 16-8-ig tovább irányította a játékot. Ekkor a vendégek még fellángoltak egyszer, viszont később Rédei vezetésével a hazaiak minden mutatóban felülmúlták a riválisukat és fegyelmezett mezőnymunkájuknak köszönhetően kényelmesen hozták a játszmát.

A hajrában

A folytatás nehezebben indult, ugyanis a fővárosiak már felszívták magukat, jobban nyitottak, míg az MVSC feladásai pontatlanok voltak, így a lelkes Budai XI szorossá tette ezt a szettet. Ebben a periódusban Balczó és Hegedűs ütései is ültek, a két játékos rendre pontokat hozott együttesének. Az MVSC 20-20-nál vette át az irányítást és remek hajrában fordította maga javára a szettet.

A harmadik játszmában a vendégek mestere is pályára küldte cserejátékosait. 10-10 után erősített az MVSC és 18-10-re meglépett, majd hamar befejezte a találkozót. Ekkor Rédei blokkjaival, Leidgeb és Szabó B. nyitásaival remekelt.

Az MVSC az alapszakaszban az ötödik helyet szerezte meg. A bajnoki keresztjáték – amint azt Toma Sándor vezetőedző elmondta – a Magyar Kupa döntője utáni héten, február második felében folytatódik majd.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MISI – Budai XI SE 3:0 (13, 22, 17)

Miskolc, 200 néző. V.: Halász, László É.

MVSC: Oláh, Leidgeb, Rédei, Kovács, Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy (liberó), Csarkó, Kiss Vivien, Sitkey. Vezetőedző: Toma Sándor.

Budai XI SE: Bodnár, Balczó, Kiss Viktória, Hegedűs, Horváth, Czirkov. Csere: German (liberó), Komot, Bánhidy, Szabó D. Vezetőedző: Oláh János.

Toma Sándor: – Ezzel a mérkőzéssel letudtuk az alapszakaszt. Folyamatosan cseréltem, minden olyan játékosomnak lehetőséget adtam, aki az előzőekben nem, vagy csak keveset szerepelt. Örülök, hogy mindenki élt az alkalommal és az is örvendetes, hogy simán nyertünk.

Oláh János: – Gratulálok a miskolciaknak, jobbak voltak, biztosan győztek. A mi lelkesedésünk ezúttal kevés volt az üdvösséghez.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!