boon-sportoldal

2011.12.13. 20:02

MVSC: Nyíregyházán a legjobb négyért

Szerdán 17 órától a Bujtosi csarnokban lép parkettre a miskolci női csapat az MK-ban.

Szerdán 17 órától a Bujtosi csarnokban lép parkettre a miskolci női csapat az MK-ban.A hölgyek előrébb tartanak a kupasorozatot tekintve, mint a férfiak, olyannyira, hogy az NRK Nyíregyháza – Albrecht-MVSC-MISI meccs győztese bekerül a négyes fináléba. Visszavágó azért nincs ebben a párharcban, mert osztálykülönbség áll fenn a két gárda között, a szabolcsiak az NB II-ben, a miskolciak az NB I-ben ütik a játékszert. Ha bejutnak, a klub megrendezi a februári döntőt? – kérdeztük Toma Sándort, a vasutasok trénerét.

– A mondat első részében ott van a feltételes mód, ezért semminek sem szeretnék elébe menni – válaszolta az edző. Miskolc különben 2004-ben volt házigazdája Magyar Kupa négyes finálénak, a városi sportcsarnokbeli eseményen a zöld-fehérek a negyedik helyen zártak.

Más lebegés, keménység

Bár az NRK már csak a másodosztályban vitézkedik, ott azonban nagyon jól, miután a Keleti csoport élén állnak. Ezen túlmenően azért is illik figyelnie az MVSC-nek, mert a házigazdák az előző fordulóban az NB I-es BITT Kaposvárt ejtették ki.

– Érdeklődtem a somogyiaknál, vajon hogyan zajlott ez a mérkőzés, és miért lehetett ez a végeredmény – nyilatkozta Toma Sándor. – Annyit szűrtem le az elmondottakból, hogy a Kaposvárból sokat kivett a hosszú utazás, aztán a Nyíregyháza fegyelmezetten tudott játszani. Nem kifogás akar lenni előre, mindössze tény, hogy az NB II-ben más típusú labda a kötelező, mint az NB I-ben, más a lebegése, a keménysége, egy picike idő kell majd nekünk is az átállásra. Egyértelműen a továbbjutás igényével megyünk, s ha azt a kiállást, határozottságot és paramétereket hozzuk, mint az utóbbi időben, akkor, azt hiszem, nem érhet bennünket meglepetés.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!