boon-sportoldal

2011.10.07. 11:05

Harmadszor lett NB I-es kerettag

Miskolc - A miskolci Kurmai Zoltán ismét ellenőriz élvonalbeli labdarúgó mérkőzéseket.

Miskolc - A miskolci Kurmai Zoltán ismét ellenőriz élvonalbeli labdarúgó mérkőzéseket.Az ismert játékvezető 1970-ben vizsgázott, majd a szamárlétrát végigjárva az NB I-ig jutott. Az élvonalban tíz esztendő alatt kilencvenkilenc találkozón fújta a sípot – a századikat nem kapta meg... Visszavonulása után NB I-es találkozókon ellenőrizte kollégáit, majd négy év szolgálat után elköszöntek tőle.

– Mindig azt a feladatot láttam el, amellyel megbíztak – mondta Kurmai Zoltán. – Nem betegedtem bele, amikor kikerültem a keretből, annak viszont természetesen örültem, amikor újra NB II-es meccsekre delegáltak és most is boldog vagyok, hogy életemben immáron harmadszor lettem élvonalbeli futballszereplő. A játékvezető-ellenőri „fronton” megyénkben egyke vagyok, a szövetségi vonalon viszont Salamon József, a DVTK egykori kiváló védője a társam.

Sokrétű feladatkör

Kurmai Zoltán még nem tudja, hogy mikor debütál ismét a legjobbak között, magánszámítása szerint erre a jövő héten kerülhet sor.

– Sokan kérdezik tőlem, hogy a mérkőzéseken mi a feladatom? Azt nézem, hogy milyen kondícióban van a játékvezető, hogyan helyezkedik, működik együtt kollégáival és alkalmazza a szabályokat, továbbá nézem a személyiségjegyeit és a fegyelmezési módszereit is. Mindezekről részletes jelentést kell készítenem, s ezt az MLSZ játékvezető biztottságának illetékesei értékelik.

-KT-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!