boon-sportoldal

2011.10.11. 14:49

Bodrogkisfalud: Túl szép lenne a bajnoki cím

Az edző marad a realitás talaján, ezért azt mondja, a hatban lehetnek a végén.

Az edző marad a realitás talaján, ezért azt mondja, a hatban lehetnek a végén.Hazai pályán 3-0-ra verte a hét végén Bodrogkisfalud csapata Mezőzombort a megyei II. osztály Keleti csoportjának 8. fordulójában, és mivel Pácin rangadót vesztett Tiszakarádon, a hegyaljaiak átvették vezetést a táblázaton. A kisfaludi meccsen Bendik Tibor 11-esből szerzett előnyt a vendéglátónak, s ugyanő fejelt gólt még az első félidőben, beadás után. A második játékrészben – szintén a támadó – elhibázta az újabb büntetőt, viszont Liszek József távoli lövésével szemben tehetetlen volt a látogatók hálóőre.

– Jó érzés volt így, elsőként nekiindulni a hétfői napnak, ugyanis sokan látják a pozíciónkat az Észak-Magyarországban – kezdte Bodnár Csaba, a bodrogkisfaludiak edzője, elnöke, aki elárulta, a Mezőzombor elleni győzelmet úgy érték el, hogy tulajdonképpen a fél kezdőcsapatra nem számíthatott: a kapus, Hornyák Lajos keresztszalag-szakadás, Plaszkó Krisztián térdsérülés, Vadász Lajos családi ügy, Lukács Tibor eltiltás, Tóth Károly pedig külföldi út miatt hiányzott.

– Úgy látszik, ha valamilyen okok miatt nem vagyunk meg teljesen, akkor még inkább összekapja magát a csapat – jegyezte meg félig viccesen Bodnár Csaba, aki az eddigi remek széria okait is összeszedte: – Egy egységes, egymásért küzdő társaság alakult ki, az úgymond kiegészítő, kispadon ülő emberekre is támaszkodhatok.

Jó sorsolás

A jelenlegi listavezető szezonkezdete nem volt éppen rózsás, hiszen a nyitányon mindjárt 5-2-re veszítettek Szerencsen.

– Akkor még nem voltunk teljesen kész, és ugyanúgy voltak hiányzóink, mint legutóbb – jegyezte meg Bodnár Csaba. – Meg aztán az újonc otthonában sohasem jó az első összecsapáson ellenfélnek lenni, mert nagyon bizonyítani akar. Emiatt, hogy kikaptunk, nem voltam elkeseredve, gondoltam, mivel jó a sorsolásunk, javíthatunk. Ez meg is történt, lévén a kenézlői döntetlen óta zsinórban ötször nyertünk.

Kisfalud hosszú utat járt meg a tavalyi bajnokság vége óta, akkor csak két több rúgott góljuknak köszönhetően nem végeztek kieső helyen, manapság pedig álmodozhatnak a bajnoki címről...

– Az első hely túl szép lenne, de persze miként küldeném ki a csapatot a pályára, ha nem azzal, hogy nyerjünk... A realitás azonban azt mutatja, hogy az első hatban zárhatunk jövő tavasszal. Tiszakarád mostanában elkezdte a felzárkózást, Pácin is jó, és szerintem Karcsában több van, körülbelül ez a három csapat végezhet a dobogón.

Az elnök nem hallgatta el, hogy önkormányzati támogatás nélkül szerepelnek úgy, ahogy, a pénzt pártolók, vállalkozók dobják össze, öt, tíz, ötvenezer forintjával, de akad olyan is, aki tankoláskor, gázolajjal segít.

Fontos gólokat

Bodrogkisfalud vonatkozásában mindenképpen beszélni kell a már említett Bendik Tiborról, aki 13 találatával pillanatnyilag vezeti a csoport góllövőlistáját.

– Tibi a nyáron került hozzánk Tiszaladányból, barátjával Hornyák Lajossal együtt – mondta Bodnár Csaba. – Nem egyszer láttam korábban, kiderült, hogy rendkívül gólerős, gólkirály is volt a megyei III. Szerencs-Hegyalja csoportjában. Szerencsénk volt, hiszen Tibi szerette volna kipróbálni magát egy osztállyal feljebb is, és amikor megkerestem, még nem lehetett tudni, hogy végül csapata, a Tiszaladány is megyei II-es lesz. Van úgy, hogy el-eltűnik percekre a mezőnyben, ugyanakkor rendkívül fontos gólokat szerez.

ÉM-MI


Bajnoki helyezések

A bodrogkisfaludi csapat az alábbi helyezéseket érte el az utóbbi három évadban, a Keleti csoportban. 

2010/2011: 14. hely (32 pont)

2009/2010: 4. hely (49 pont)

2008/2009: 5. hely (58 pont)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!