boon-sportoldal

2011.09.07. 11:36

Értékes ózdi ezüst a Trans Hungárián

Ózd - Hazánk első 4 napos hegyikerékpáros versenyén, a Trans Hungaria Maratonon vett részt az Ózdi Kerékpáros Egyesület két versenyzője.

Ózd - Hazánk első 4 napos hegyikerékpáros versenyén, a Trans Hungaria Maratonon vett részt az Ózdi Kerékpáros Egyesület két versenyzője.Peták Levente és Frölich Tamás a duó kategóriában állt rajthoz, hogy egymást segítve minél jobb helyezést érjenek el az összetett versenyben. A négy szakasz során a versenyzőknek közel négyszáz kilométert és 7400 méteres szintkülönbséget kellett leküzdeniük Nagymarostól Tokajig. A közel 100 km hosszú szakaszok hazánk legmagasabb hegyein keresztül vezettek, így a második napon már Kékestetőt is meg kellett mászniuk a résztvevőknek. A terep adta nehézségek mellett a nagy meleggel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek, így a napi 4-5 óra időtartamú szakaszok során fejenként 4 liter folyadék is elfogyott, ami profi kísérő háttér nélkül nehezen lett volna kivitelezhető.

A két ózdi bringás az év fő versenyének szánta ezt a viadalt. A kiváló formaidőzítésnek köszönhetően remek formában vágtak neki a küzdelemnek, aminek az eredménye egy összetett második helyezés lett. A jó felkészültség mellett a szerencsére is szükség van egy ilyen versenyen, az ózdiak csupán három defekttel megúszták a Trans Hungáriát. Ez pedig nem okozott jelentős időveszteséget – tette hozzá Peták Levente.

–ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!