boon-sportoldal

2011.08.12. 16:41

Pálffy Gábor: A szíve csücske a triatlon

Tiszaújváros - Két Ironmant is teljesített. Országos bajnokságot nyert csapatban egyetemistaként. A TVK Triatlon Nagyhét idején Tiszaújvárosban lakik. Pálffy Gábort, a TVK kommunikációs vezetőjét, a „Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány” elnökét faggattuk.

Tiszaújváros - Két Ironmant is teljesített. Országos bajnokságot nyert csapatban egyetemistaként. A TVK Triatlon Nagyhét idején Tiszaújvárosban lakik. Pálffy Gábort, a TVK kommunikációs vezetőjét, a „Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány” elnökét faggattuk.

BOON: Mit jelent számodra a TVK Triatlon Nagyhét, és a Világkupa?

 Pálffy Gábor: Elsősorban egy nagyszerű kikapcsolódást, hiszen olyan emberekkel találkozom, akikkel egyébként egész évben nem tudunk összejönni, de ilyenkor eljönnek az ország más pontjairól ide, Tiszaújvárosba, hogy sportoljanak és szórakozzanak. A családdal kint vagyunk a kempingben egész héten és én közben persze dolgozom a cégnél, de a családnak ilyenkor lehetősége van arra, hogy például strandoljanak.

BOON: Sőt, ilyenkor aktív részese is vagy a történéseknek. Mennyire a szíved csücske a triatlon?

Pálffy Gábor: Annyira, hogy amikor nem is tudtam, hogy ide fogok jönni dolgozni a TVK-hoz, már akkor is, az egyetemen is triatlonoztam. Indultunk főiskolás bajnokságon csapatban, nyertünk is országos bajnokságot, majd utána kétszer sikerült teljesítenem az Ironman-t. Tehát a triatlon abszolút a szívem csücske volt amikor idejöttem. Sajnos mire idáig jutottam, azaz a munkám ide szólított már az aktív, amatőr pályafutásomat is befejeztem.

BOON: Ez a mostani hányadik Világkupád?

Pálffy Gábor: A 2000-es volt az első, azaz a Világkupák közül az első három maradt ki. A többin itt voltam és aktívan segítettem a sajtót, de ugye aztán lett egy profi sajtósa a csapatnak, úgy hogy ezt átadtam.

BOON: Belülről, aktív részesként miként látod, mennyit változott a Nagyhét, a Világkupa?

Pálffy Gábor: Érdekes kérdés... Ahogy visszaemlékszem szinte állandó. Állandóan jó! A pálya ugye például változott, mert volt, amikor a Tiszában úsztak a versenyzők, most pedig a Sajószögedi tóban. Át lett alakítva a kerékpár pálya is picit, de a Nagyhét miliője, az esti téri programok, a tömegsport, vagy akármelyik extrém verseny megtartotta azt a nagyon jó hangulatát, mint amilyen az elején is volt. Nem változott, alakult át úgy ez a rendezvény, hogy elindul valami jó amatőr dolog, amit szeretnek, majd profivá válik, és romlik. Ez itt szerencsére nem változott. Az a rendező gárda, akik segítik Márkus Gáborék munkáját, az ugyanolyan elánnal csinálja, és ugyanolyan komolyan gondolja a munkát, mint anno. Noha a kívülállók gondolhatnának arra is, hogy egy idő után elkényelmesedik az ember. Ezt abszolút nem látom és érzem, és aki kilátogat ide, az szerintem hasonlókat fog tapasztalni. Azt, hogy felsőfokon van a rendezés.

BOON: Nemsokára öltöztök, és indultok ti is futni.

Pálffy Gábor: Az a tény, hogy az egész család ilyenkor itt van Újvárosban - mint említettem - , lehetőséget ad arra is, hogy futásban, bringázásban, vagy éppen a duatlon váltóban kipróbáljuk magunkat. A feleségem, a lányom és a fiam is aktívan sportol ilyenkor. Csütörtökön délután például itt az egyharmad maraton, ahol váltóban fogunk indulni Németh Csabi barátommal. A Fertő tó körül edzettek egyébként a gyerekek, ugyanis nemrégiben megkerültük kerékpárral a tavat. Ez egy komoly négy napos edzés volt, rákészülés a Nagyhétre.

(JLI)


Kapcsolódó cikkek:

Tiszaújváros - A 13. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki, hatodik, AES Napjának extrém ügyességi váltóversenyében a „Spártaiak” biztosan utasították maguk mögé a mezőnyt. A váltók után pénteken újra egyénis sportág, a futás következik.

Van egy valamivel több, mint 16 ezer lakosú város. Valamivel több, mint 30 kilométerre Miskolctól. Igen, Tiszaújváros. A hely, amely tizenöt éve egy hétig a triatlon(világ) fővárosa. JLI jegyzete.

Tiszaújváros - Eddig minden évben megtisztelték világsztárok a tiszaújvárosi világkupafutamot. Ez a tendencia idén sem változik, ugyanis a spanyolok  felnőtt triatlon és  aquatlon világbajnoka, Ivan Rana is ott lesz az olimpiai kvalifikációs pontokért vetélkedő  rangos mezőnyben.

Tiszaújváros - Kövesse figyelemmel a Tiszaújvárosban zajló Triatlon Nagyhét eseményeit webkameránk segítségével

Tiszaújváros - Javában tartanak a tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét eseményei, amelyek abszolút egyedülállóak az országban. A vasárnapi Világkupa pedig minden túlzás nélkül világszám. Szűcs Istvánnal, a 15. TVK ITU Triatlon Világkupa médiafelelősével beszélgettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!