boon-sportoldal

2011.07.08. 14:08

Szándéknyilatkozatot kértek a futsalosoktól

Rövidesen eldől, hogy mely klubok neveznek a férfi élvonal következő szezonjára.

Rövidesen eldől, hogy mely klubok neveznek a férfi élvonal következő szezonjára.

Bár papíron mind a Borsod Volán-Szabadidőközpont, mind az Ózd VSE kiesett az előző idény végén a férfi futsal NB I-ből, a Magyar Labdarúgó Szövetség felkérte a borsodi klubokat szándéknyilatkozat tételére, amelyben vállalnák, hogy „adott esetben” elindulnak az élvonalban. Ezen eset, helyzet könnyen előállhat, lévén két bennmaradó együttes, a gyöngyösi GYFBSKMedical Investment biztosan, a Vasas Fortuna Futsal pedig valószínűleg nem vesz részt a 2011/2012-es pontvadászatban. Balázs András, a BVSE ügyvezetője az Észak-Magyarországnak elmondta, a szponzori kör és az egyesület vezetése pillanatnyilag mérlegeli a lehetőséget, ám a sportvezető személy szerint arra is kíváncsi, hogy „a futsalban jelenleg uralkodó viszonyok miatt hány csapat fog nevezni”. Kohári Tibor, az ózdiak szakosztályvezetője ezeket nyilatkozta az Észak- Magyarországnak: „A megkeresés megtörtént, de még szükség van bizonyos konzultációra fő támogatónknál, az önkormányzatnál. Ennek függvénye az NB I, ám jelen helyzetben az NB II tűnik reálisnak, vállalhatónak.”

Pénz, paripa, fegyver

Arra, hogy a megyeszékhelyen biztosan legyen elsőosztályú férfi csapat, egy másik lehetőség is kínálkozott. Ugyanis, amint az az Észak-Magyarország tudomására jutott, szóba került a Nyíradonyi Huszárok Futsal Klub Miskolcra költözése, mégpedig olyan formában, hogy a gárda felvenné a „Diósgyőr” nevet: „Megerősítem, hogy tárgyaltam erről Dudás Hunorral, a DVTK ügyvezetőjével – kezdte Zsuponyó Levente, a Huszárok klubtulajdonoselnöke. – Mi biztosítottunk volna pénzt, a saját egy forintunkat, paripát, fegyvert, pusztán annyi volt a kérésünk, hogy a futsal legyen a Diósgyőr egy szakosztálya, integrálódjon a klubba. Az ügyvezető úr egy tartalmas beszélgetés végén elmondta, jelenleg erre nem érett meg az idő, nincs realitása, mert pillanatnyilag a klubvezetés célja, elképzelése az, hogy erős nagypályás csapatot alakítson ki.”

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!