boon-sportoldal

2011.07.12. 12:49

Rendes Csaba eggyel előrébb lépett!

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi színeket képviselő Rendes Csaba a Kanadában elért 22. helye után kapott pontokkal újabb egy helyet lépett előre a londoni olimpia szimulációs ranglistáján, így, ha holnap rendeznék a játékokat, a TVK-Mali TK sportolója továbbra is az indulók között szerepelne.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi színeket képviselő Rendes Csaba a Kanadában elért 22. helye után kapott pontokkal újabb egy helyet lépett előre a londoni olimpia szimulációs ranglistáján, így, ha holnap rendeznék a játékokat, a TVK-Mali TK sportolója továbbra is az indulók között szerepelne.Július 10-én, vasárnap Edmontonban álltak rajthoz  a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) idei világkupa-sorozatának kanadai futamát választó sportolók.

A férfiak versenyében hat  magyar induló volt, közülük a TVK-Mali TK menője, Rendes Csaba, továbbá Fecskovics Attila (DSC-DSI), Tóth Tamás (Budaörsi TKE) és Vanek Ákos (Budaörsi TKE) egyaránt jól teljesített az 1500 méteres úszás során, melynek köszönhetően mindannyian a mintegy 50 tagú első bolyban tudhatták le az erős iramú kerékpározást. Az igazi küzdelem a 10 km-es futás elején kezdődött. A sokszoros világkupa-futam győztes amerikai Hunter Kemper mögött Rendes Csaba és Vanek Ákos a 2. és 3. helyről indult neki a záró számnak. A tavalyi sérüléseiből felépülő  Vanek végig az első tíz környékén futott és az utolsó 2 km-en kiválóan hajrázott, a célegyenesben a hazai pályán versenyző olimpiai bajnok Simon Whitfielddel csatázott és alig elmaradva tőle, a nagyon előkelő 7. helyen végzett. Az első világkupáján induló Tóth Tamás a 21., a jelenleg egyedüli magyar férfi versenyzőként olimpiai kvalifikációs helyen álló Rendes Csaba a 22., míg Fecskovics Attila a 29. helyen érkezett célba. A debreceni Pocsai Balázsnak és a bajai Ifj. Faldum Gábornak ezúttal nem jött ki a lépés.

Előny a riválisokkal szemben

- Nem extra, amit Csabi produkált Kanadában, de nem is rossz – fogalmazott Lehmann Tibor, a TVK-Mali TK vezetőedzője. – Az első bolyos úszás és kerékpározás után a futás is ígéretesen indult, de sajnos elkezdett görcsölni a lába és emiatt egy perccel lassabban futott, mint, ami elvárható tőle. Így sincs okunk a panaszra, hiszen versenyzőnk ezúttal is hozta azt a stabil átlagot, melynek köszönhetően annyi ponttal gazdagodott, mellyel valamennyi ranglistán, így az olimpiai szimulációs rangsorban is, előrébb lépett egy helyet, ott jelenleg a 46. Talán ennél is fontosabb, hogy legnagyobb riválisai, - a jelenlegi 40-60. hely birtokosai - Edmontonban egyaránt a második bolyban tekerhettek, így jócskán mögötte végeztek, vagyis jóval kevesebb pontot regisztráltathattak.

Vanek Margit: jó úton London felé!

A hölgyek neoprénes úszásának végén Vanek Margit (Budaörsi TKE)  a második helyen ért partot, így a 18 fős első csoporttal teljesítette a kerékpározást. A futás során a lába neki is többször begörcsölt, de ennek ellenére a 16.helyen érkezett célba. A „besöpört” pontokkal Margit olimpiai részvétele is egyre valószínűbbnek látszik, főleg, ha megbízható versenyzését sem hagyjuk figyelmen kívül. A másik magyar induló, Szalay Szandra (ORTRI) jó úszás és kerékpározás után, erős izomgörcsei miatt a verseny feladására kényszerült.

Eredmények

Férfiak (75 induló): 1. Bevan Docherty (új-zélandi) 1:46:47, 2. Aurelien Lescure (francia) 1.46:49, 3. Hunter Kemper (amerikai) 1:46:54, …7. Vanek Ákos (magyar) 1:47:22, …21. Tóth Tamás (magyar) 1:48:36, 22. Rendes Csaba (magyar) 1:48:39, …29. Fecskovics Attila (magyar) 1:49:07, …50. Pocsai Balázs (magyar, DSC-DSI) 1:51_52, …9. Ifj. Faldum Gábor (magyar, Mogyi SE-Baja) 1:52:49.

Nők (48 induló): 1. Ashleigh Gentle (ausztrál) 2:00:14, 2. Mateja Simic (szlovén) 2:01:06, 3. Lisa Perterer (osztrák) 2:01:07, …16. Vanek Margit (magyar) 2:03.05.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!