boon-sportoldal

2011.07.24. 16:14

Lavotha Oszkár magyar bajnok lett

A Kemény Dénes uszoda adott otthont a hét végén az országos gyermekbajnokságnak.

A Kemény Dénes uszoda adott otthont a hét végén az országos gyermekbajnokságnak.

A puszta számok is imponálóak: a Miskolcon tartott viadalon ötvenhat klub képviseletében négyszázhat sportoló vett részt, míg a bírák ezerhatszázszor rajtoltattak.

– Számunkra kedvező, hogy dr. Sós Csaba, az országos szövetség elnökségének tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Karának tanszékvezetője is elismerően nyilatkozott a három napról – mondta Hölcz Péter versenyigazgató. – Ami szűkebb pátriánk egyesületeit és sportolóit illeti: volt és van okunk az örömre! Legalább negyven esztendeje nem fordult elő, hogy miskolci úszó Miskolcon nyerjen országos bajnoki címet. Hiszen annak idején Kerékjártó Tamás sem saját „hazájában”, hanem például Budapesten szerezte legfényesebb érmeit. Az a legfontosabb, hogy már nem kell elmenni ahhoz, hogy valaki helyben aranyos legyen: a Kemény Dénes uszoda minden igényt kielégít és a helyi utánpótlás is egyre izmosabb. Jó úton járunk és biztos vagyok benne, hogy a lendületünk sem törik meg.

Jelentkeznek

A versenyigazgató arról is beszámolt, hogy egyre több klub érdeklődik a miskolci edzőtáborozási lehetőség iránt.

– Itt már minden adott – folytatta Hölcz Péter. – Uszoda, szállás a karnyújtásnyira lévő Miskolci Egyetemen, ahol teljes ellátást is kaphatnak a sportolók. Ez jó az úszósportnak, jó a városnak, jó az uszoda üzemeltetőjének, jó az egyetemnek, jó a kereskedelmi egységeknek.

Ami pedig a gyermek országos bajnokságot illeti: jól tettük, hogy elvállaltuk, kétségtelenül nagy munka volt, de megérte. A publikum több csúcsjavításnak is tapsolhatott.

ÉM-KT

Eredmények

A miskolci dobogósok: 

100 m fiú hát, B-korcsoport (14 évesek): 3. Lavotha Oszkár (Club-Laguna MISI) 1:04.91.

200 m fiú mell, B-kcs. (14 évesek): 2. Urszin Csanád (Club-Laguna MISI) 2:35.46.

100 m fiú gyors, B-kcs. (14 évesek): 1. Lavotha Oszkár (Club-Laguna MISI, edző: Kollár Zoltán, Hutkai Dániel) 56.36.

100 m fiú mell, B-kcs. (14 évesek): 2. Urszin Csanád (Club-Laguna MISI) 1:11.47.

4x100 m fiú vegyesváltó B-kcs.: 2. Club-Laguna MISI (Lavotha Oszkár, Urszin Csanád, Csuhai Soma, Bogyay Botond) 4:33.05.

200 m leány mell, A-kcs. (12 évesek): 4. Dráviczki Eszter (Club-Laguna MISI) 2:52.14.

100 m leány mell A-kcs (12 évesek): 6. Dráviczki Eszter (Club-Laguna MISI) 1:22.2. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!