boon-sportoldal

2011.06.14. 14:16

MISI Méhecskék: Négy szoros meccsen egy siker

<p>A nyolcadik helyen végzett az országos döntőben a MISI Méhecskék U12-es leány kosárlabdacsapata.</p>

Pünkösd hétvégéjén Budapesten, Pasaréten és a Városmajorban rendezték meg az U12-es lány csapatok számára a gyermek kupa országos dzsemborit, amelyen a Miskolci Sportiskola Méhecskék csapata is képviseltette magát. A péntektől vasárnapig zajló megméretés nyitónapjának első meccsét megnyerték a miskolciak, majd a pénteki második mérkőzésüket elveszítettek, de így is bekerültek a 8 közé. A szombati negyeddöntőben egyetlen ponttal maradtak le arról, hogy érmekért játszhassanak, majd az 5-8. helyért zajló csatározásokban ismét két szoros meccsen maradtak alul (érdekesség, hogy mindkét meccsen ugyanolyan eredménnyel).

– Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt ez a torna – mondta Áron Balázsné, a miskolci együttes edzője. – Sajnálom, hogy a négy közé jutás egyetlen ponton múlott, és hogy ilyen körülmények között dőlt el. Megítélésem szerint egy rossz játékvezetői döntésnek köszönhetjük, hogy lecsúsztunk az éremjátékról, nem gondoltam, hogy már ilyen szinten is előfordulhat ilyen, később szokták ezt megtapasztalni a fiatalok, de nekünk előbb jött, és a gyerekek már most megtanulhatják, hogy ilyen kudarcok is érhetik őket. Ez a torna arról szólt, hogy szoros meccseket játszva végeztünk a 8. helyen, ami nem lebecsülendő, hiszen az érmesek mögött 5 közel azonos képességű csapat végzett. Láthattunk a hiányosságokat, gondolok itt a büntetők jobb kihasználására, de a felfogásra, a hozzáállásra nem lehet panasz, és összességében elégedett vagyok azzal amit láttam. Dolgoznunk kell tovább.

Eredmények

Csoportmérkőzések:

MISI Méhecskék – Gumimacik Vasas (Budapest) 47-45,

MISI Méhecskék – Kecskeméti SI Vadmacskák 38-64.

Negyeddöntő:

MISI Méhecskék – Budai Vizslák 57-58.

Az 5-8. helyért:

MISI Méhecskék – Pécsi VSK Vadmacskák 60-63.

A 7. helyért:

MISI Méhecskék – Babits Lurkók (Szekszárd) 60-63.

A torna végeredménye:

1. Vasas Szellemek (Budapest),

2. Soproni Darazsak,

3 Kecskeméti SI Vadmacskák,

4. Budai Vizslák,

5. Pécsi VSK Vadmacskák,

6. Győri Vadmacskák,

7. Babits Lurkók (Szekszárd),

8. MISI Méhecskék,

9. Fehérvári Gömbvillámok,

10. Gumimacik Vasas (Budapest),

11. Madáchos Ügyetlenkék (Szeged),

12. Berényi Pumák (Mezőberény).

A dobóverseny 2. helyezettje: Halász Zsófia (MISI Méhecskék).

A 10 fős All Star válogatott tagja: Vörösházi Jázmin (MISI Méhecskék).

A MISI Méhecskék legjobbja: Újmáry-Tóth Zsófia.

A Miskolci Sportiskola Méhecskék országos döntőben szerepelt csapata:

Ádám Lili, Berecz Boglár, Bodrogi Julianna, Eperjesi Nóra, Halász Zsófia, Kosztoványi Kyra, Makranczi Léda, Orbán Dorina, Schmidt Gréta, Szabadin Laura, Török Réka, Újmáry-Tóth Zsófia, Vörösházi Jázmin, edző: Áron Balázsné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!