boon-sportoldal

2010.11.01. 18:25

Szombati Szalai show

<p>Három játszmában győzte le egyik riválisát a hét végén a Vegyész.</p>

A tabella azért többnyire mérvadó. Ezért jó meccsre lehetett számítani szombaton Kazincbarcikán, ahol két, 3:1-es győzelem/vereség mutatóval rendelkező csapat mérkőzött egymással a férfi Extraliga 5. fordulójában. A mérkőzést gyásszünet vezette fel, ugyanis a napokban elhunyt a Vegyész RC elnökének, Kárpáti Lászlónak az édesanyja. Lónárt ejtésénél kellett először fordítani az eredményjelző táblát a vendéglátó oldalán, ám jelentkezett egy hármasvonal mögötti bombával Kovács Z.Gulyás pedig szervákkal keserítette a Dunaferrt. Nyolc-nyolcnál és egy pillanattal később is blokkban jeleskedett a dunántúli alakulat, de a támadásait jó százalékban befejező VRCK nem adta át az összecsapás irányítását, a kezdeményezés lehetőségét (16-12). Az egyenletesen röplabdázó, illetve a legutóbbi itthoni fellépéshez képest nyitásban feljavult házigazda esélyt sem adott a szett utolsó részében.

Pozitív válasz

A második menet első pontjait a vendégek jegyezték, de Lónárték is kezdtek bemelegedni (6-6). Az első technikai pihenő Lehóczky L. áthúzása után jött, aztán egy hálóba ütés és egy Szalai ász nyitás időkérésre késztette Ruffing Pétert (11-7). A rövidke szünet megnyugtatta a Dunaújvárost, ők szereztek zsinórban három egységet, amire Dudás András nyomta meg az időkérést jelző csengőt. A rosszabb periódus azonban csak nem akart elmúlni és 12-16-nál az volt a kérdés: képes-e innen fordítani a Vegyész? A pozitív választ hamar megadták Kovácsék, akik az egykori barcikai, a már 37. évében járó univerzál, Tomanóczy Tibor out-ját követően visszavették a vezetést (18-17). Huszonegy-huszonegyig született egy pont itt, aztán ott, majd Szalai úgy gondolta, ideje befejezni ezt a drámát, és sorban nyitotta az ászokat, egészen huszonötig.

Benézett játékszer

Tehát hozta az első két szettet a házigazda, aminek elvben lelkileg jó hatással kellett volna lenni Juhászékra, ám mégsem kezdte higgadtan a harmadik játszmát a Vegyész (1-5). Kettő-hatnál az ezen a napon sziporkázó Szalai olyan helyzetből adta vissza a labdát, amiből sokan nem tették volna, és valószínűleg ez járhatott Bokorék fejében is, mert egyszerűen benézték a visszaérkező játékszert. Gulyás a nyitóhelyen szállt be a pontgyűjtésbe, de az Újváros csak nem akart megtörni (9-13, 14-16). Egy gigászi végjáték alakult ki a parketten, és 18-21-nél, valamint 20-23-nál messzire került a nézők azon vágya, hogy a kedvencek fejezzék be ezt a csatát három felvonás alatt. De: a társak látták, mindössze annyit kell tenniük, hogy keresik Szalai Szabolcsot, aki az ezt követő nyolc hazai pontból hatot bevállalt, így eggyel tovább növelte sikereinek számát a VRCK. Hogy a szombaton 23 pontig jutó 202 centiméter magas ütő a most hét végi, Company Nyelviskola elleni találkozón is Vegyész szerelést húz, kétséges, ugyanis van ázsiai ajánlata, s a borsodi klubbal kötött megállapodás alapján eligazolhat.

ÉM-MI


JEGYYZŐKÖNYV

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dunaferr SE 3:0 (16, 21, 26)
Kazincbarcika, 250 néző. V.: Nagy L., Csikós.

Vegyész: LEHÓCZKY L., Juhász, GULYÁS, LÓNÁRT, Kovács Z., SZALAI. Csere: SZÁNTAI (liberó), Csizmadia. Edző. Dudás András.
Dunaferr SE: Tóth A., Szabó B., BOKOR, HATVANY, Tomanóczy, Lukács A. Csere: Pápai (liberó), Szűcs Á., Johansson, Dávid Cs. Edző: Ruffing Péter.

Dudás András: – Egy jó ellenfélnek sokszor adtunk előnyt, de hál Istennek a végén helyén volt a szívünk.
Ruffing Péter: – A második és a harmadik játszmában nyert helyzetből veszítettünk, mert rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!