boon-sportoldal

2010.11.11. 13:02

Időt nyerhet a DVTK, ha fellebbez Győr-ügyben

<p>A DVTK fellebbezhet az MLSZ fegyelmi bizottságnak keddi döntése ellen.</p>

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi üléséről a szövetség honlapján csupán egyetlen mondat jelent meg a DVTK NB II-es labdarúgócsapatával kapcsolatos határozatról, amely így hangzott: ,,Az FB a Diósgyőr ellen, a Győrtől kölcsönvett négy labdarúgó kölcsönadási díjával kapcsolatosan indított fegyelmi eljárást megszüntette.”

Szerettünk volna többet megtudni az ügyről, de kedden este nem sikerült elérnünk Retteghy Istvánt, a fegyelmi bizottság elnökét, aki szerdán délelőtt az alábbiakkal bővítette ki a kurta közleményt.

Adminisztrációs hiba történt

– Azt az eljárást szüntettük meg a DVTK-val szemben, amelyet két hete az ügy napirendre tűzésével indítottunk – mondta Retteghy István. – Azért tettük ezt, mert kiderült, hogy adminisztrációs hiba történt, ezt az ügyet nem kellett volna felvennünk a tárgyalandók közé, ugyanis ebben a témában korábban, még áprilisban hozott egy határozatot a fegyelmi bizottság, amelynek akkor a végrehajtását felfüggesztettük. Most viszont, hogy a Győr jelezte, hogy a korábbi határozatban szereplő fizetési kötelezettségének nem tett eleget a Diósgyőr, a felfüggesztést megszüntettük. Bár a keddi tárgyaláson a DVTK képviselője jelezte, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Bíróságon megtámadták a két klub között létrejött kölcsönadási szerződés jó erkölcsbe ütköző és feltűnő értékaránytalanság miatt, de ez a polgári peres eljárás nincs hatással, halasztó hatással a fegyelmi bizottság döntésére. Vagyis a határozat, amely szerint a DVTK-t 3 millió forintos pénzbüntetésre köteleztük, és a klubot kizártuk az átigazolásból, érvénybe lép, amennyiben a diósgyőriek nem fizetnek a Győrnek. Erre 8 napjuk van, ezzel a határidővel egészítettük ki az áprilisban hozott határozatot, amelyben a fi zetés határnapja nem szerepelt.

Nem jogerős

Arra a kérdésünkre, hogy ez a határozat mikor emelkedhet jogerőre, arról Retteghy István annyit mondott: mivel a fegyelmi bizottság első fokon járt el az ügyben, így a Diósgyőrnek még lehetősége van fellebbezésre. Ez egyben azt is jelenti, hogy időt nyert a Diósgyőr, lévén egy esetleges fellebbezéssel tovább húzhatja, halaszthatja a tartozásának a rendezését, néhány héttel elodázva ezzel a pénzügyi teljesítést.

ÉM-BCS


Az előzmények
Az ügy előzménye, hogy 2010. április 13-án a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága úgy határozott, hogy mivel a DVTK nem rendezte határidőre, március 15-ig a Győri ETO-val szemben fennálló 100 ezer euró+ÁFA adósságát – ami akkor keletkezett, amikor az idén, a téli átigazolási időszakban Bajzát Pétert, Bojan Brnovicot, Zoran Supicot és Zámbó Bencét kölcsönbe vette –, ezért 3 millió forintos pénzbüntetést szabtak ki a Diósgyőrre, és emellett megvonták a klub átigazolási jogát 2010. december 31-ig, ugyanakkor a büntetés végrehajtását május 11-ig felfüggesztették. Azonban a DVTK ezen határnapig sem fi zette meg a teljes vételárat (információink szerint összesen 35 ezer eurót törlesztett eddig a DVTK, vagyis a tőketartozása – a 25 százalékos ÁFÁ-t befi zetését fi gyelembe véve – 90 ezer euró). A Győri ETO FC vezetőségének türelme két hete fogyott el, ekkor jelezték a Magyar Labdarúgó Szövetség felé, hogy a DVTK a május 11-i határidőig nem rendezte tartozását, és egyben kérték, hogy járjanak el a borsodi klubbal szemben.


Kapcsolódó cikkek:

Az egyik és a másik eljárás

eszak | 2010.11.10 13:51
Egyelőre elkerülte a szankciót a Győri ETO FC kontra DVTK ügyben az NB II-es fociklub.

Hat napot csúszik a DVTK tárgyalása

eszak | 2010.11.04 08:38
Nem került napirendre a Győri ETO FC kontra DVTK ügy az MLSZ fegyelmi bizottságának szerdai ülésén.

Továbbra is tartozik a DVTK

eszak | 2010.10.29 10:23
Még mindig befejezetlen a "történet" a Diósgyőr és a Győri ETO között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!