boon-sportoldal

2010.10.29. 10:23

Továbbra is tartozik a DVTK

<p>Még mindig befejezetlen a "történet" a Diósgyőr és a Győri ETO között.</p>

Már régen nincsenek Miskolcon, de ügyük miatt „most sincs nyugta" a DVTK-nak – amely a megállapodások ellenére nem teljesítette maradéktalanul vállalását. Bajzát Pétert, Bojan Brnovicot, Zoran Supicot, valamint Zámbó Bencét idén, év elején, a téli átigazolási időszakban adta kölcsön az ETO a Diósgyőrnek, mégpedig 100 000 euró plusz ÁFA kölcsönadási díj fejében, amit első körben 2010. március 15-ig kellett volna rendeznie a borsodiaknak. De ez nem történt meg. Nagy Béla, a miskolciak korábbi ügyvezetője hónapokkal ezelőtt úgy nyilatkozott: fizettek volna, ám nem tudtak, mert az egyik támogató visszalépett, mivel gyengén szerepel a csapat. Amely aztán ki is esett a másodosztályba – ezzel a problémával együtt.

Az MLSZ-hez fordultak

Klement Tibort, a Győri ETO FC ügyvezetőjét az Észak-Magyarország kérésére a Győr-Moson-Sopron megyében megjelenő napilap, a Kisalföld munkatársa kereste meg, aki kollégánknak az alábbiakat nyilatkozta az ügyről:

– Részletfizetések történtek ugyan a miskolci klub részéről, az összeg jelentősebb tételével azonban még tartoznak nekünk. Több ígéret és időpontmódosítás is történt már a fizetést illetően a DVTK jelenlegi vezetése által is, a pénzt azonban a mai napig nem kaptuk meg. Ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságához fordultunk, amely, úgy tudjuk, a jövő héten tárgyalja az ügyet. Legutóbb pénzbüntetést és az átigazolásból való kizárást állapított meg a testület, ám miután a DVTK egyezkedett velünk, a nyáron mégis igazolhatott játékosokat. Most várjuk az újabb ítéletet, ami akár pontlevonás is lehet, ha nem fizetnek.

"Nem rajtunk múlik"

Megkerestük a témában DVTK-t működtető cég ügyvezetőjét, Dudás Hunort, aki mindehhez az alábbiakat fűzte hozzá: „Bennünk megvan a maximális szándék, hogy lezárjuk ezt az ügyet, de nem rajtunk múlik. Úgymond közöttünk és a város között létrejött egy szerződés, és abban van a városnak bizonyos vállalása, arra várunk, hogy ez realizálódjon. Természetesen azon leszünk, hogy a Diósgyőr elkerüljön mindenfajta szankciót."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!