boon-sportoldal

2010.09.26. 16:51

Árnyékban a mezőkövesdiek

<p>Hazai környezetben szenvedett vereséget a mezőkövesdiek NB I-es férfi kézilabda csapata.</p>

Rossz napot fogott ki a hazai együttes, amely pont nélkül maradt. Pedig minden olyan jól kezdődött Bécsiék számára: három perc alatt 3-0-ra elhúztak, de aztán visszaadták a kölcsönt. Később megismétlődött a korábbi forgatókönyv, három ide, három oda. A 19. percben már a Balaton-partiak vezettek és innen kezdve a kövesdiek már az eredmény után futottak, de nem tudtak fordítani.

Halvány teljesítmények

Ezen az estén az MKCjátékosai egyénileg és csapatban is szerényen teljesítettek. Kulcsembereik közül Feketének nem ment (a gólerős átlövő sok labdát elszórt), a szélsők alig hoztak valamit a „konyhára” és a beállósok sem jeleskedtek. Csupán Bécsi (aki nyolc találatig jutott), az irányító Rácz (néhány remek átlövéssel vétette észre magát) és Tóth Koppány (még hetest is védett) teljesítménye emelkedett az átlagos fölé, ennyi azonban kevés volt az üdvösséghez. Rosta István edző gyakori cserékkel „operált”, de a máskor oly lelkes hazaiakon ez sem segített. Döntőnek bizonyult az is, hogy a második félidőben húsz perc alatt mindössze ötször találtak a kapuba a matyóvárosiak, akik nem tudtak mit kezdeni a remekül védekező fürediekkel és a pompás napot kifogó Szabó Tamás kapussal.

Az emberelőnyben összeszedett három gól sem a kövesdiek malmára hajtotta a vizet és ahogy ilyenkor lenni szokott, a szerencse is elpártolt az MKC mellől. Rossz passzban van az együttes, amely az elkövetkezendő hetekben kétszer is idegenben lép pályára: előbb Dunaújvárosban, majd Orosházán küzd a pontokért és ezekből kell(ene) visszahoznia a „kézilabda tippmixen” hazai sikerként megjátszott találkozó elhullajtott pontjait. A bajnokságból sok van még hátra, pánikot felesleges kelteni a borsodiak háza táján, az azonban teljesen egyértelmű, hogy a szombaton mutatott játéktól lényegesen többet tudnak a fiúk. Mert mostanában olyan szürkék, mint az időjárás...

 

Jegyzőkönyv

 

NB I férfi, 5. forduló

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE 22-24 (13-15)
Mezőkövesd, városi sportcsarnok, 800 néző. V.: Dobrovits, Tájok.

MKC: Szabó P. – Papic (1), BÉCSI (8), Rosta M. (1), Nyikes (1), Fekete (4/1), Molnár. Csere: TÓTH K. (kapus), Juhász K. (-), Papp M. (-), Milicevic (-), Padla (1), Rácz (4), Juhász Z. (2), Nyeste (-). Edző: Rosta István.
BKSE: SZABÓ T. – Tombor (3), KOVÁCS GY. (5), Sandrk (2), Kis Á. (-), Szöllősi Bence (2), PÁSZTOR (5). Csere: Szathmári (-), Németh (-), SALAMON (5), Lelkes (1), Ivanov (1), Bakos (-), Szöllősi Balázs (-), Zdolik (-), Bóka (-). Edző: Sótonyi László.

Rosta István: – Gratulálok a füredieknek. Ameddig nem tudjuk átlépni saját árnyékunkat, addig nem leszünk sikeresek. A vendégek kapusa „világbajnoki” formában védett.

Sótonyi László: – Nagyon nehéz Mezőkövesden nyerni, nekünk azonban sikerült. A döntő pillanatokban mindig megújultunk, ezért megérdemelten diadalmaskodtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!