boon-sportoldal

2010.07.23. 09:31

Már az élvonalra készülnek Ózdon

<p>Ózd - Kiváló teljesítménnyel harcolta ki az NB I-es futsal bajnokságban való indulás jogát az Ózd VSE.</p>

Az észak-borsodiak a másodosztály alapszakaszában csupán egyetlen vereséget szenvedtek el, és a rájátszásban is remekül meneteltek. Az Újpest elleni döntőnek már csak az abszolút NB II-es elsőség volt a tétje, de az eredménytől függetlenül mindkét csapat feljutott a legjobbak közé.

Két hónapja már a működési feltételek előteremtésén fáradozik a szakosztály vezetése. Ózdonis tudják, hogy az NB I már jóval komolyabb szint. Ebből már tavasszal ízelítőt kaphatott a csapat, hiszen a Magyar-kupa negyeddöntőjében a címvédő Mezei-Vill Berettóújfaluval találkoztak az észak-borsodiak. Az Ózd VSE ugyan kikapott, de legalább testközelből is megtapasztalták, hogy mekkora a különbség a két osztály között.

- Óriási, de szeretnénk az elvárásoknak megfelelni – erősítette meg Kohári Tibor szakosztályvezető. – Az elmúlt hetekben azon fáradoztunk, hogy az anyagi és a szakmai hátteret is biztosítani tudjuk a zavartalan működéshez. A város mögöttünk áll, így nincs akadálya annak, hogy eljuttassuk a nevezésünket az NB I-re. Ettől függetlenül további támogatókat és partnereket keresünk az élvonalbeli csapat mellé, amelynek komoly reklámértéke is lehet. Országos televíziós csatornánk közvetítik a mérkőzéseket, tehát egész biztos, hogy a korábbinál nagyobb reflektorfénybe kerül a társaság.

A keret kialakítása is folyamatban vanÓzdon. A feljutást kiharcoló játékosoknak az NB I-ben is lehetőségük lesz a bizonyításra, de néhány céligazolással szeretnék stabilabbá tenni az együttest. Ezen a téren konkrétumok egyelőre még nincsenek, de több játékossal is tárgyalásban állnak az ÓVSE vezetői. A fiatalok is előtérbe kerülhetnek a klubnál, mivel a legjobbak között kötelező utánpótlás csapatot indítani az NB II-ben.

- Folyamatosan egyeztetünk az első és az U19-es gárda leendő tagjaival, de még sok a nyitott kérdés – folytatta Kohári Tibor. – Tudjuk nagyon jól, hogy ez már sokkal komolyabb szint, nekünk is minden részletre jobban oda kell figyelni. Elkészítettük a költségvetésünket, és a bajnokság előtti felkészülésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Augusztus elején a tervek szerint a Felsőtárkányban edzőtáborozó Ferencvárossal játszunk edzőmeccset, de szeretnénk, ha a rajtig a Borsod Volánnal is találkozhatnánk. Más tempóban, más ritmusban kell ezt a sportágat űznünk ettől az évtől, mert szeretnénk megállni a helyünket az NB I-ben.

„Csak” ezüst

Az Ózd VSE futsal csapata végül csak ezüstérmes lett az NB II-es bajnokságban, de ezzel is kivívták a jogot az élvonalbeli szereplésre. A döntőben az Újpest ellen hazai pályán 4-2-re kikaptak a borsodiak, a visszavágón pedig bravúros teljesítménnyel 7-1-re győzték le a lilákat. Az ÓVSE három játékosa azonban igazolatlanul szerepelt a finálé visszavágóján, mert előtte két nappal NB III-as, nagypályás mérkőzésen kiállították, a fegyelmi tárgyalást pedig a döntő kezdetéig nem hozták meg. A piros laposok nem játszhattak volna, a fővárosiak óvtak, és 3-0-s gólkülönbséggel meg is kapták a győzelmet. Ettől függetlenül mindkét gárda tagja a legjobbak mezőnyének, de hivatalosan az Újpest a bajnok, az Ózd VSE pedig a második lett. 

- ME - 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!