boon-sportoldal

2010.06.28. 08:37

Wright-tal kicsit jobban ment

<p>A salakmotoros lengyel I. ligában vasárnap is nyeregbe szálltak a miskolci vaspapucsosok.</p>

A vasárnap délelőtti eső picit megpuhította a népkerti pályát, ezért aztán a szokásosnál többször kellett dolgozni rajta a kezdés előtt (főleg a kanyarokban), ám végül negyvenöt perc csúszással elkezdődött a két együttes párharca. A lettek ezt megelőzően nem szerepeltek valami fényesen idegenben, de miután meglát(hat)ták a miskolciak összeállítását, számukra is kiderült: ők az esélyesek (miként pályaválasztóként is voltak, amikor otthon, a 4. fordulóban 67-23-ra győztek). Igen, ugyanis az SM ászai, Ales Dryml és Scott Nicholls – péntekhez hasonlóan – megintcsak nem álltak a tréner, Janusz Slaczka rendelkezésére, viszont a múltkorihoz képest egy James Wright-tal beljebb voltak a vendéglátók. A füstbomba felleg eloszlódása után Grigorij Laguta, majd a junioroknál Bogdanovs volt ellenállhatatlan, amit két miskolci siker követett: Magosi a legjobbkor előzött, aztán pedig Wright hozott egy olyan futamot, melynek startjánál Bogdanovs túlhúzta a gázt és kiugrott alóla a motor – amit végül gyorsan letolt a salakról. Mivel Tabaka is maga mögött hagyta az egyszem daugavpilsit, Povazhnyt – mint utóbb kiderült – az egyetlen Speedway-es 5-1-nek tapsolhattak a borsodiakért izgulók (11-13). Wright a hatodik menetben is tartotta formáját, olyannyira, hogy a negyedik helyről tornázta fel magát a nyerő pozícióig.

Nem túl sportszerűen

A folytatásban négy, SM szempontból gyenge kör következett, ugyanis a lettek sorozatban 5-1-ekre nyertek. A 11. futamban aztán megszakadt a sorozat: Giruckis és Wright bukott, előbbit kizárták, utóbbi meg nem sokkal később megnyerte a megismételt csatát, a Conda helyett érkező Szatmári neve mellé meg beírhatták az egy egységet a mérkőzést követők. A tizenharmadik meccsen Miesiac nem szabálytalanul, de nem túl sportszerűen lezárta a területet Magosi előtt, akinek a légzsákok jelentették a végállomást – de szerencsére semmi baja nem lett. A visszaérkező egyedüli magyar, Szatmári keményen odatette magát, de a leintésig nem tudta megtartani vezető helyét. A befejező két futamban még villantott a balti alakulat (Puodzuks, illetve Grigorij Laguta révén), amely ezzel kétszer annyi pontot gyűjtött, mint a házigazda.

ÉM-MI

Tények

Speedway Miskolc – Lokomotiv Daugavpils 30-60
Miskolc, 800 néző.

Speedway Miskolc: Szatmári László 7, Magosi Norbert 8, James Wright 10, Tabaka József 3, Aleksander Conda 1, Bencze Zsolt 1, Lőrincz Attila 0.
Lokomotiv Daugavpils: Grigorij Laguta 11, Wiaczeslaw Giruckis 4, Kjastas Puodzuks 8, Pawel Miesiac 8, Roman Povazhny 8, Maksim Bogdanovs 10, Artiom Laguta 11.

További eredmények:

Start Gniezno – PSZ Lechma Poznan 63-27,
GTZ Grudziadz – RKM ROW Rybnik 59-31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!