boon-sportoldal

2010.05.03. 17:54

Speedway Miskolc: egyedül nem megy...

<p>Miskolc – Legkésőbb pénteken kiderül, hogy eltűnik-e a térképről a miskolci salakmotorsport. Ha igen, akkor nem csak a Speedway Miskolc szűnik meg, hanem gyakorlatilag a magyar vaspapucsosok is szögre akaszthatják a sisakot...</p>

Borsod Online: Percekkel ezelőtt érkeztetek meg Lettországból. Csatát igen, de háborút még nem veszített a Speedway Miskolc...

Jacsó Tibor: Az első I. ligás meccsünkön vagyunk túl úgy, hogy hét versenyző helyett hat motorossal tudtunk kiállni. Idegenlégiósaink nagy része - azt mondom érthetően - nem tudták vállalni a meccset. Ha velünk lett volna Nicholls, és Sedgmen, akkor nyilván más lett volna az amúgy érdekes verseny. A daugavpilsi Grand Prix helyszínen 8-10 ezer néző előtt motoroztunk, ami nagy élmény volt - az eredmény ellenére...

BOON: A következő napokra előretekintve: küldtetek egy SMS-t, ami nem sok jóval kecsegtet a jövővel kapcsolatban. Ennyire drámai a helyzet?

JT: Az előttünk álló hétvégén a Rybniket kell fogadnunk, azaz hazai pályán is bemutatkozhatnánk. Feltételes módban, ugyanis az anyagi lehetőségeink jelen pillanatban ezt nem engedik meg. Kaptunk már ugyan segítséget az önkormányzattól, és részben azoktól a partnereinktől, akik eddig is mellettünk álltak. De ez még úgy is kevés, hogy a bevételi oldalhoz a jegy- és bérleteladásokat oda lehet sorolni. A legnagyobb gond az, hogy nincs egy komoly névadó szponzorunk.

BOON: Pedig az elmúlt fél évben minden követ megmozgattak: a multinacionális cégektől, a kis vállalkozásokig majd mindenkit megkerestek.

JT: Így van! Sajnos a sportszponzoráció nagyon nehezen működik ma Magyarországon. Sőt! Miskolcon ez talán semennyire. Gyakorlatilag az indulás fázisában vagyunk, egy nagyon hosszú sorozat vár ránk. Azért küldtem azt a bizonyos sms-t, mert ha ezen a héten nem tudunk megoldást találni a problémáinkra, ha nem tudunk magunk mellé állítani valakit, akkor ki kell jelentenünk: ennyi volt! Hiába a BEK győzelem, a bajnoki cím, a számtalan nemzetközi verseny a Népkertben... Hangsúlyozom, hogy mi nem a pofozógép szerepét akarjuk betölteni a ligában, nem a kiesés ellen szeretnénk küzdeni, hanem meghatározó és stabil csapat szeretnénk lenni a lengyel I. ligában. Olyan klub, amely Miskolcot és Magyarországot képviseli.

BOON: Miért péntek lehet a negatív, vagy éppen pozitív szenzáció napja?

JT: Egyszerű a képlet: a pálya körül, a motorokkal is van munka, vagyis számtalan tennivaló vár ránk. A külföldiek is jelezték a részvételt, akik ha megérkeznek, akkor teljesítenünk kell feléjük száz százalékig. Aztán jönnek majd folyamatosan a bajnokik, amelyek ugyan némileg úgymond biztosítottak, de enyhén szólva sem biztonsággal. Ha csütörtökig, péntekig nem történik az ügyben semmi, akkor azt hiszem, hogy a későbbiekben sem fog. Nem tudom tovább egyedül vállalni ennek az ügynek az ódiumát... Ez így nagyon nehéz... Ha ez nem működik, akkor gyakorlatilag nem tud tovább működni a Speedway Miskolc. Az eddig türelmes húzóembereink is egyértelműen közölték, hogy eligazolnak, ha nem teljesítjük a szerződésekben foglaltakat. Eleve szűkös kerettel számoltunk, és bele sem gondolok, hogy miként tudnánk nélkülük kiállni. Ennek így semmi értelme. Ez elmúlt hat évben hajszoltuk a sikereket, és ez általában működött is, azaz volt és van is látszatja a munkánknak. Céltudatos munkával, rengeteg befektetéssel, és óriási áldozatokkal. Ezt kár lenne veszni hagyni... Olyan nívón viszont, amit a lengyel I. liga jelent, egyedül már nem tudunk megfelelni.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!