boon-sportoldal

2010.05.12. 08:23

MISI-sek 6. helye az országos döntőben

<p>A hatodik helyen végzett a Miskolci Sportiskola leány kosárlabda csapata a serdülő országos bajnokság döntőjében.</p>

A Dubeiné Balogh Gabriella által edzett együttes a múlt hét végén (május 6-a és 10-e között) Kecskeméten vett részt a nyolc csapatos döntőben, ahonnan Dubei Debóra révén három különdíjat hozott haza. A 13 éves válogatott kosaras ugyanis nem csak a miskolci csapat legjobbjának járó különdíjat kapta meg, hanem bekerült a torna All Star csapatába is, aminek jogosságát alátámasztja ponttermelő képessége, ugyanis ő érdemelte ki a legtöbb pontot dobó játékosnak járó elismerést – az 5 meccsen szerzett 123 pontjával.

– Az erőviszonyokat figyelembe véve reális eredményt értük el, ez a csapat kihozta magából a maximumot, úgyhogy a lányoknak jár a gratuláció – mondta Dubeiné Balogh Gabriella. – Az a végeredményből is kitűnik, hogy a nyolcas döntő másik selejtezőcsoportjában, a végső győztes Csatát leszámítva három gyengébb együttes szerepelt, talán ha odakerültünk volna, akkor az első négybe kerülünk, mint a Soproni Darazsak, de az a helyezés nem tükrözte volna a valós tudásunkat. Nem magyarázkodásként mondom, inkább a teljesség kedvéért, de miközben mi heti négy edzésen veszünk részt, mert ennyit tudnak vállalni a gyerekek, a szülők, addig például a döntőbe jutott szekszárdiak heti hat-hét alkalommal gyakorolnak, továbbá a 13 fős keretünkből hatan nem az 1996-os születésűek közül kerültek ki, hanem egy évvel fiatalabbak, és ez ebben a korban még sokat számít. Az biztos, hogy a lányok nagyon hajtottak, tényleg mindent megtettek, és ez erre volt elég. Talán a házigazdák ellen ennél többre lettünk volna képesek más körülmények között, de ezen nem érdemes rágódni, a lényeg, hogy becsületesen megdolgoztak a csapattagok ezért a hatodik helyért.

Erdemények

A csoportmeccsek:
Atomerőmű KSC Szekszárd – Miskolci Sportiskola 93-54,
Miskolci Sportiskola – Kecskeméti SI 65-79,
BSE – Miskolci Sportiskola 80-36.

Az 5-8. helyért: Pécsi VSE-PVSK – Miskolci Sportiskola 63-71.

Az 5. helyért: Miskolci Sportiskola – Kecskeméti SI 70-78.

A torna végeredménye:
1. Vasas-Csata,
2. Atomerőmű KSC Szekszárd,
3. BSE,
4. Soproni Darazsak,
5. Kecskeméti SI,
6. Miskolci Sportiskola,
7. Pécsi VSE-PVSK,
8. Kőbányai Darazsak.

A MISI országos döntőben szerepelt csapata: Miklós Eszter, Papp Szonja, Ormay Nóra, Dubei Debóra, Kondrát Evelin, Sveda Viktória, Svidró Eszter, Magyar Réka, Hölcz Ajándék, Kundráth Kiara, Kostyó Vivien, Palotás Petra, Búza Csenge, edző: Dubeiné Balogh Gabriella.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!