boon-sportoldal

2010.01.31. 21:34

Nagy fordulat és nagy bravúr

<p>A jégkorong ob I negyedik körében vasárnap az Újpestnél vendégeskedett a miskolci együttes.</p>

Semmi nem jött be pénteken este hazai környezetben a „görcsös” Maciknak az Újpest ellen, így aztán nem is lehetett vasárnap más céljuk Strengelléknek, hogy kijavítsák a súlyos népkerti fiaskót. Ennek megfelelő volt a hozzáállás, amihez társult eredményesség is: nyolc perc negyvenöt másodperc alatt kétgólos vezetésre tett szert a borsodi együttes, előbb Petres, aztán Saluga volt pontos. A lilák azonban még úgy mehettek először pihenőre, hogy szépíteni tudtak (Kiss G.). Érdekesség, hogy ebben a húsz percben egyáltalán nem kellett büntetniük a játékvezetőknek, ami hokiban nem fordul elő túl gyakran; a jégen lévők inkább a hokival foglalkoztak, mintsem egymással.

Lelkes Macik

A második felvonás első részében inkább az Újpest dominált, aminek az lett a következménye, hogy Dubekék megfordították az állást (3-2). Az ezen a napon viszont kiváló formát mutató Saluga-Petres-Strengell hármas tett arról, hogy ne érezze magát fölényben a házigazda, azaz: egy góllal egyenlő lett az állás, a döntés pedig a záró harmadra maradt. Amelyben a lelkes, odaadóan játszó Jegesmedvék voltak jobbak: a 43. percben Tóth A., az 54.-ben pedig Strengell révén kerültek igen közel a sikerhez a miskolciak. A hajrában még mindkét kispad kikérte az idejét – miután Davis „izgivé” tette a záró perceket – , a vendéglátó kapusát is lehozta, ám Mayer Péter alakulata sikeresen őrizte meg előnyét, a fővárosiak pedig képtelenek voltak kicsikarni a hosszabbítást. Az MJJSE ezzel immáron hat pontos a tabellán. Következik a Ferencváros hazai pályán, február 5-én.

Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék JSE 4-5 (1-2, 2-1, 1-2)

Újpesti jégcsarnok, 150 néző. V.: Varju, Soós, Nagy.

ÚTE: Szőke – Hetler, Hüffner, NÉMETH 1 (1), KISS G. 1 (1), Davis 1 (1), Bontovics (1), Kablubiak, Kiricsenko, Fabry (1), Dubek 1, Simon, Zalavári, Rusznyák, Szajbert, Rafaj, Roczanov, Sommer, Dömötör, Pichler, Becze (k). Vezetőedző: Pék György.

MJJSE: BÁLIZS – EGRI, LÁDA P., SALUGA 2 (2), PETRES 1 (3), STRENGELL 1 (3), Nagy G., Cizek, Popovics, Fekecs, Sijka, Hetényi, MAKLÁRI (1), HAJÓS (1), TÓTH A. 1, SIKE, Budai, Kis A., Urbán, Kállai, Dányi, Duschek (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 2, illetve 4 perc.

Pék György: – Ez nem volt olyan szép, mint a pénteki.

Mayer Péter: – Egy végig nyitott mérkőzést vívtunk az Újpesttel, nagy tempóban. A Saluga, Petres, Strengell trió nagyon jót játszott, ami komoly teljesítmény. Ezúttal jobban le tudtuk védekezni a lila-fehérek kontratámadásait, a csapat végig nagy kedvvel és bizonyítási vággyal korongozott. A pénteki dolog megtörtént, csúnya dolog volt, de nem abból kell általánosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!