boon-sportoldal

2008.11.04. 20:10

Dlusztus: az elmúlt egy évben bizonyítottunk

<p>Egy DVTK-szurkoló, Péchy Tibor kezdeményezésére kedden délután tartottak fórumot a diósgyőri labdarúgásról.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK_f_rum_a_Bokikban/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK fórum a Bokikban" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/32498/dvtk-f--rum-a-bokikban1"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/32501/dvtk-f--rum-a-bokikban2"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az egyik DVTK-szurkoló, Péchy Tibor kezdeményezésére jött létre az összejövetel, melyet Bihall Tamás, a megyei kereskedelmi- és iparkamara elnöke vezetett fel. Azzal, hogy a diósgyőri labdarúgás mind a megyének, mind pedig a megyeszékhelynek fontos, ezen belül természetesen magának a kamarának is. "Örülök annak, hogy a tenni akarók leülnek és szót váltanak, igaz, az időpont, a gazdasági válság, annak hatásai miatt nem igazán kedvező. Egy csapásra nem tudjuk megoldani a dolgokat, nem az lesz ennek a beszélgetésnek a vége, hogy összegezzük a milliókat, de talán megtaláljuk a kapcsolódási pontokat, formákat." – jelentette ki Bihall Tamás.

Dlusztus Imre, a DVTK ügyvezetője szót ejtett az iskolai sport, azon belül is az országos, és a helyi labdarúgó utánpótlás helyzetéről, miközben hangsúlyozta: "A Diósgyőr több, mint egy NB I-es csapat, egy szimbólum, egy ernyőmárka, melynek közelében mindenki jól érezheti magát… Olyan erő van a kezünkben, hogy el sem hiszik…" A klubirányító szerint az elmúlt egy évben bizonyították a hitelességüket, tisztességüket, hogy nem elviszik a pénzt, hanem hozzák. Dlusztus Imre úgy fogalmazott: azért is képviseltetik magukat ezen a találkozón, mert a költségvetésükben az "egyéb" forrásból származó bevételük csupán 5 millió forint, ami azt mutatja, hogy még nem találták meg a partnereiket. Határozottan leszögezte, nem szeretnének senkitől sem piacot elvenni, ők jó futballt szeretnének csinálni, ami majd magával hozza az eredményeket. Az ügyvezető szót ejtett a DVTK közelgő 100 éves évfordulójáról, amit "összefogás nélkül nem lehet megcsinálni."

Szinay Attila önkormányzati képviselő úgy vélte, szerencsés helyzet alakult ki azzal, hogy a sportliget tulajdona a városhoz került, viszont "engedjük oda a befektetőket."

Orosz Lajos, sportért felelős alpolgármester elmondta, a januári közgyűlésre készül egy anyag "Sportstratégia" néven, amely a sportlétesítmények sorsáról is ejt majd szót. A támogatásról - többek között – elhangzott: az élsport sosem lesz önkormányzati pénzen sikeres, csak ha kialakul a támogatói köre. A jelenlévők hallhattak véleményt a helyi "multik" kevéske szerepvállalásáról, kérdést, kérést egy megfelelő szervezeti forma kialakítására a támogatás kapcsán, s arról is, hogy a megyei önkormányzat nyitott az utánpótlásban való részvételre.

Az ultrák képviseletében Feledi László kiemelte: sokan kiszálltak közülük az elmúlt időszakban, nehéz összefogni a társaságot. "A saját kötődésű játékosokra kellene építeni, akik magukénak érzik a DVTK-t. Járni kellene a megyét, a várost, megfigyelőkkel…" - nyomatékosította a drukkerek egyik vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!