VRCK: Kezelik a győzelmi kényszert

Kazincbarcika - Az első helyen zárta az Extraliga alapszakaszát a Vegyész RC Kazincbarcika.

Kazincbarcika - Az első helyen zárta az Extraliga alapszakaszát a Vegyész RC Kazincbarcika.

Vasárnap utolsó alapszakaszbeli mérkőzését vívta hazai környezetben a Vegyész RC Kazincbarcika férfi alakulata. Az észak-borsodiak számára igazából nem volt tét a Kecskeméti RC elleni összecsapáson, ugyanis az eredménytől függetlenül már az első helyen végeztek.

Meg kellett mutatni

– 3:0-ra nyertünk ugyan, de egy kicsit megtévesztő lehet az eredmény – mondta lapunknak Juhász Péter, a VRCK centere. – A mérkőzés elején jól kezdett a Kecskemét, koncentrálni kellett, hogy átvegyük az irányítást és ezt meg is tartsuk a ­meccs végéig. Számukra nagy volt a tét, ugyanis még volt esélyük megszerezni a második helyet. Mi azonban ezzel nem foglalkoztunk, csak saját magunkkal, hogy ezt a csatát is hozzuk, hogy saját közönségünk előtt megfelelő teljesítményt nyújtsunk. Meg kellett mutatnunk, hogy itt, Kazincbarcikán, senkinek sem teremhet babér… Általános elvárás velünk szemben, hogy a hazai összecsapásainkat behúzzuk, és emellett idegenben is nyújtsuk a maximumot. A folyamatos győzelmi kényszert, hogy ezt várja el tőlünk a klubvezetés, a szakmai vezetés, tudjuk kezelni, hiszen mindenki profi játékos.

A tanulást szolgálta

Az alapszakaszra, az elmúlt tíz mérkőzésre is visszatekintett a barcikaiak 30 esztendős röplabdázója.

– Volt egy hullámvölgyünk még az év elején, sokat dolgoztunk azon, hogy kijöjjünk belőle, ez sikerült, ugyanis egyre jobb lett a játékunk – tette hozzá Juhász Péter. – A napi edzéseken mindenki beletett mindent, ebből tudtunk építkezni, végül is az alapszakaszban csak egy vereségünk lett, február közepén a Pénzügyőrtől kaptunk ki 3:0-ra.

Vajon mennyire számított az az eredményesség szempontjából, hogy a VRCK előtte három nemzetközi sorozatban, a BL-ben, aztán a CEV Kupán, közte és utána pedig a Közép-Európa Kupában is játszott? – tettük fel ezt a kérdést is.

– Minden egyes nemzetközi mérkőzés a javunkat, a tanulásunkat szolgálta, ugyanis olyan ellenfelek ellen léptünk pályára, amelyeket magasabb szinten jegyeznek – közölte Juhász Péter. – Van egy elképzelés, hogy hová szeretnénk eljutni, testközelből tapasztaltuk, hogy ehhez milyen röplabdát kell nyújtani. Korábban, amikor még ott voltunk a nemzetközi porondon – valamint zajlott a Magyar Kupa is – nagyon sűrűn következtek a meccsek, ami eléggé megterhelő volt a csapat számára. Az edzőnk próbálta úgy forgatni a csapatot, hogy mindenkinek meg legyen a megfelelő pihenőideje.

Mindegy melyikkel

A nagy menetelést követően könnyebb szakaszban van a Vegyész, bár most következik a lényeg a bajnokságban, első körben az elődöntő.

– A négy közé jutásért nem kell küzdenünk, hiszen elsők lettünk – nyilatkozta a Vegyész röpise. – Lesz egy kis pihenő, de ezt leszámítva kemény terhelést kapunk addig, amíg nem kezdődik a párharc azért, hogy fizikálisan a legjobb formában legyünk, hiszen kétnaponta jönnek majd a meccsek. Hogy a Kaposvár vagy a MAFC? Igazából teljesen mindegy, hogy ki fog kikerülni győztesen abból a párharcból, azon a feladaton, hogy jussunk be a döntőbe, semmit sem változtat. Stílusban van különbség, hogy ki ellen így kell játszani, ki ellen úgy, de mindenki ellen kidolgozzuk a megfelelő taktikát, hogy mire figyeljünk.


Táblázat Extraliga, alapszakasz, végeredmény

1. Vegyész RC 10 5 4 – – – 1 27:7 27

2. LV Sport Pénzügyőr 10 6 1 – – 3 – 24:10 21

3. Kecskeméti RC 10 2 4 1 – 1 2 22:15 20

4. Fino Kaposvár 10 4 – – 1 2 3 16:18 13

5. MAFC-BME 10 – 2 1 1 3 3 14:25 9

6. Debreceni EAC 10 – – – – 2 8 2:30 0

Az elődöntőért: Fino Kaposvár–MAFC-BME, Kecskeméti RC–Debreceni EAC.

Az elődöntőben: Vegyész RC–Fino Kaposvár/MAFC-BME, LV Sport Pénzügyőr–Kecskeméti RC/Debreceni EAC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!