VRCK: Sajnálják, hogy a szettnyerés sem sikerült

Kazincbarcika – Kamnikban vereséget szenvedett a VRCK, Közép-Európa Kupa találkozón.

Kazincbarcika – Kamnikban vereséget szenvedett a VRCK, Közép-Európa Kupa találkozón.

A férfi röplabda Közép-Európa Kupa 7. fordulójában szerdán este – lapzártánk után – a szlovén Calcit Kamnik vendége volt a Vegyész RC Kazincbarcika alakulata.

Valójában az ilyen játékra képes a csapat, de jelen állapotunkban, ezt a szintet még nem tudjuk fenntartani.” Marek Kardos

A házigazdák egy nehéz és kettő könnyebb szettben győzték le a magyar bajnokot. A nemzetközi sorozat legutóbbi ezüstérmese sikerével előre lépett a harmadik helyre a KEK táblázatán, míg a VRCK visszacsúszott az utolsó előtti, ötödikre.

Három meglépett

– Sajnáljuk, hogy nem tudtunk legalább egy szettet nyerni a Kamnik ellen, szerintem még bennünk, a fejekben volt a hétfői, Pénzügyőr elleni kupamérkőzés kedvezőtlen eredménye – mondta lapunknak Banai Máté, a barcikaiak egyik centere. – Akkor nem nyújtottuk azt a teljesítményt, amit igazából tudunk, még alapjátékban sem. Elveszítettük az itthoni veretlenségünk, de igazából sosem volt cél, hogy akár a Magyar Kupát, akár a bajnokságot vereség nélkül nyerjük meg, az viszont cél, hogy nyerjük meg, hiszen címvédők vagyunk. A PSE elleni 1:3 miatt komoly súlya lesz a keddi, hazai kupavisszavágónak… Eléggé megnehezítettük a saját dolgunk, de jobb csapat vagyunk, mint a Pénzügyőr, jobb és rutinosabb játékosokkal, ezt az alapszakasz két meccsén bizonyítottuk is, hiszen 3:0-ra és 3:1-re vertük őket. Szóval bízunk abban, hogy sikerül beverekednünk magunkat a döntőbe. A Közép-Európa Kupában az elején úgy terveztük, hogy legyünk ott a legjobb négyben. Három csapat már kissé meglépett tőlünk, de ha az alapszakaszból még hátralévő három találkozó közül minimum kettőt megnyerünk, akkor elérhetjük a célunkat.

A nyolcadik következik

A csapat csütörtökön késő délután érkezett haza Szlovéniából, a játékosok pihenőt kaptak. Folytatás ma kondiedzéssel, míg szombaton délelőtt átmozgató tréninget vezényel a Marek Kardos által vezetett szakmai stáb. A hét végén a nyolcadik Közép-Európa Kupatalálkozó következik, szombaton ugyanis az osztrák SK Posojilnica Aich/Dob érkezik a Don Bosco Sportközpontba. Kezdés 18 órától.

ÉM-MI


Calcit Kamnik (szlovén) – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (23, 12, 19)

Kamnik, 100 néző. V.: Schimpl, Jurácek (szlovákok).

Kamnik: Ivkovics 1, Babkov 12, Stalekar 7, Stembergar Zupan 16, Kotnik 3, Bregar 9. Csere: K. Hribar (liberó), Ratek, Lakner 1, Jereb 1, Kvas, Golob 1. Vezetőedző: Ales Hribar.

VRCK: Páez 3, Németh 8, Juhász 3, Szabó 10, Milev 7, Banai 2. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N., Macko, Toronyai, Árva. Vezetőedző: Marek Kardos.

Ales Hribar: – Készültünk erre a mérkőzésre, mert idegenben meglepett minket a Vegyész. Roppant fontos volt számunkra ez a győzelem, remélem, hogy a játékosaim kellő önbizalmat szereztek a folytatásra, mert ez egy remek siker volt.

Marek Kardos: – Olyan volt az első szettünk, amit a szezon elején produkáltunk a legnehezebb mérkőzéseinken. Valójában az ilyen játékra képes a csapat, de jelen állapotunkban, ezt a szintet még nem tudjuk fenntartani. Taktikailag fegyelmezettek voltunk az első szettben, a hajrában azonban jött egy remek nyitójuk, és annak ellenére kaptunk ki, hogy csak egyszer hibáztunk húsz fölött. A másodikban végig nyomás alatt tudtak tartani a nyitásaikkal, míg a harmadik játszmában csak azt követően tudtunk ismét sikeresebben teljesíteni, amikor ellenfelünk már több ponttal meglógott.


[related-post post_id="4114496"]

[related-post post_id="4104353"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!