Vegyész RC: A mester a jövő építése miatt hiányzott a vasárnapi jelenből

Kazincbarcika - Az utánpótlásbázis a megye két legnagyobb városában és további két megyeszékhelyen is szélesedhet.

Kazincbarcika - Az utánpótlásbázis a megye két legnagyobb városában és további két megyeszékhelyen is szélesedhet.

Nem volt jelen csapata vasárnapi bajnokiján Daniel Oravec, a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának vezetőedzője, a MAFC-BME ellen 3:0-ra megnyert meccs napján és hétfőn is Szlovákiában a jövő építésén munkálkodott.

Kihagyhatatlan

– Vezetőedzőnk egy olyan szakmai összejövetelen vett részt vasárnap, ami kihagyhatatlan volt: a hatcsapatos férfi Szlovák Kupa döntőjét felhasználva, az ezt rendező prievidzai klub meghívására a visegrádi országok utánpótlás-fejlesztéséről egyeztetett – tudtuk meg Kárpáti Lászlótól, a barcikai klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetőjétől. – A körvonalazódó együttműködés több elemet, szinte kivétel nélkül szakmai részt tartalmaz, elsősorban arra helyezi a hangsúlyt, hogy a V4 országok különböző röplabdakultúráiból érkezett szakemberek tapasztalatokat cseréljenek, segítsék egymást a sportág fejlődése érdekében. Ennek egyik kerete lehet az a tervezett program, amelyet évről évre megrendeznének, és amelynek során minden ország azonos korosztályának legjobbjaival venne részt egy edzőtáborban, ami 60-80 sportolót jelentene, továbbá a szakembereket. Az első ilyen rendezvénynek Prievidza lenne a házigazdája, és együttlét idején az edzők konferenciák előadói, hallgatói lehetnének. Ha létrejön az első ilyen esemény, akkor a második alkalommal lehet, hogy mi leszünk a házigazdák, ugyanis a vasárnapi egyeztetés során jeleztük, hogy szívesen lennénk vendéglátók.

Ózd és Miskolc

És nem kizárt, hogy ezen a rendezvényen már arról a modellről is beszámolhatnak, amelynek a szervezésére a hétfői napot rászánta a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője.

– Daniel Oravec a vasárnap után a hétfői napot is Szlovákiában töltötte, hogy az utánpótlásbázisunk építése érdekében egyeztető megbeszéléseket folytasson – tudtuk meg Kárpáti Lászlótól. – De nem ezek az első lépések, azokat már megtettük, ugyanis amikor az utánpótlás szélesítésének lehetőségeit vettük számba, nem volt kérdés, hogy merre kell elindulnunk, a Kazincbarcikához egyforma távolságra, és egyformán közel lévő a megye két legnagyobb városa, Ózd és Miskolc felé. Előbbi helyen Veres Zoltán személyében klubunk egykori játékosa lehet a kapocs, aki az újjáalakult ózdi sportszervezetben segítheti a két fél számára egyaránt gyümölcsöző kapcsolatok formálódását, míg Miskolcon a MEAFC és a tőlük elválaszthatatlan Miskolci Egyetem lehet a partner. Természetesen a régió két, nem túl távoli megyeszékhelye, Eger – mint olyan város, ahol hosszú időn át erős röplabdakultúra volt jelen a női csapatnak köszönhetően – és Salgótarján is szóba került, illetve vannak már ezekbe az irányokba megkezdett tárgyalásaink a lehetséges együttműködésekre. Mivel Kazincbarcika nincs messze az országhatártól, a felvidéki területek, települések is potenciált jelenthetnek, és elsőként olyan városokban, Tornalján, Rozsnyón és Rimaszombaton egyeztetett Daniel Oravec, ahol van magyar nyelvű oktatás, iskola.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!