Szakvezetője nélkül is simán nyert a Vegyész

Egy újabb 3:0-s sikerrel gyarapították eredménysorukat
Egy újabb 3:0-s sikerrel gyarapították eredménysorukat - © Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – Továbbra is százszázalékos a kazincbarcikai férfi-röplabdacsapat az élvonalban.

A férfi röplabda NB I 18. fordulójában vasárnap este Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME mérkőzést rendeztek Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban. A hazai gárda vezetőedzője nélkül. Ugyanis Daniel Oravec a simának ígérkező bajnoki helyett Prievidzán tartózkodott, ahol nemcsak a férfi Szlovák Kupa döntőjét rendezték meg ezen a napon, hanem a visegrádi négyek, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország röplabdájának képviselői találkoztak, hogy sportágfejlesztési terveikről egyeztessenek. A szakvezető távollétében Dudás András irányította a kispadról a VRCK-t, a klub egykori népszerű játékosa, Schildkraut Krisztián gárdája ellen.

vegyesz-mafc-01-aj

Minden elemében

A bajnoki elején repülőrajtot vett a Vegyész, Toronyai egymás után négyszer is nyithatott (4-0), majd két szerencsés fővárosi pont után újabb négy hazai egység következett, amire vendégidőkérés volt a válasz (8-2). A játék minden elemében jobb volt a listavezető együttes, a MAFC előbb azzal csipegetett pontokat, hogy az egyébként jól összeálló hazai sáncról barcikai szempontból rossz helyekre jött le a labda (13-6), majd azzal, hogy néhány izmos ütést elmértek a sárga mezesek (16-10). Majd amikor Mészáros beindult, jött a második MAFC-időkérés (19-11), de ez nem sokat használt. A meccs 34. pontját Gebhardt N. szerezte, ezzel lett tíz a különbség (22-12), az észak-borsodi szettgyőzelmet pedig Szabó D. ász szervája jelentette (25-12).

vegyesz-mafc-14-aj

A második játszma elején mindkét csapat új sorokkal állt fel, a hazaiaknál Mészáros, Banai és Szabó D. helyett Árva, Kozsla és Milev jött be, a fővárosiaknál pedig Szabó B. és Tar B. helyett Eke és Posztós. Mindettől függetlenül ezt a szettet is a VRCK kezdte jobban (4-1), ám a folytatásban a vendégek jobban dolgoztak a hálónál (9-7). Mivel a VRCK előnye nem tudott gyarapodni, így Dudás edző időt kért (13-11), és a tanácsok után elkezdtek jönni a sárga mezesek pontjai, egészen addig, amíg a fővárosi pauza ezt meg nem fékezte (17-12). A visszatérés után volt egy kis fővárosi szalmaláng, de 21-14-nél újra MEAFC-időkérés miatt állt a játék. Mivel a második menetből hátralévő időben többet villant a Vegyész, ezt a részsikert is begyűjtötték (25-17).

vegyesz-mafc-06-aj

Jobban ment

A harmadik játékrészben a VRCK-nál Juhász P. helyett Banai kapott lehetőséget, a túloldalon Csépke helyett Szabó B., az első „lépések” pedig a vendégek tetszése szerint alakultak (1-2). Viszont a folytatás hazai szempontból lett szebb, emiatt 7-4-nél vendégidőkérés következett. Támadásban jobban ment a sárga-kékeknek, mint az előző játékrészben, Milev, Árva és Kozsla is jól bombázgatott (15-8), nem volt miért izgulni barcikai oldalon. Még akkor sem, amikor 18-14-re, majd 21-17-re alakult az állás, mert a vendégegyüttesben nem volt akkora potenciál, hogy meglepetést okozzon (25-20).

– Berecz Csaba –


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:0 (12, 17, 20)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Mészáros, Banai, Gebhardt N., Szabó D., Juhász P. Csere: Dudás T. (liberó), Árva, Kozsla, Milev. Megbízott edző: Dudás András.

MAFC-BME: Bán, Csépke, Tar B., Bakóczy, Kun, Szabó B. Csere: Varga D. (liberó), Posztós, Eke. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Dudás András: – A pénteki győzelmünk után sikerült szinte mindenkinek játéklehetőséget adni, és ezzel többé-kevésbé éltek is a pályára lépettek. Innentől készülünk az előttünk álló nehezebb feladatokra.

Schildkraut Krisztián: – Nekünk az ilyen meccsek elsősorban tanulásra jók, nem az ilyen erejű együttest kell legyőznünk, mint a Vegyész. Ettől függetlenül nem vagyok elégedett a teljesítménnyel, ettől többet tudunk, ami ma volt, az még azok ellen is kevés lehet, akiket egyébként legyőzhetünk.