Eddig a terv szerint halad a Vegyész

Kazincbarcika - A VRCK ügyvezetője úgy látja, a mostani győzelem is a csapatmunka eredménye volt.

Kazincbarcika - A VRCK ügyvezetője úgy látja, a mostani győzelem is a csapatmunka eredménye volt.

Szerdán nagy rangadót nyert meg hazai környezetben a listavezető Vegyész RC Kazincbarcika csapata a férfi röplabda NB I-ben. Az észak-borsodiak a címvédő Kaposvárt múlták felül, méghozzá 3:0-ra, 77 perc alatt. Ilyenre, hogy a VRCK ilyen arányban verje meg a somogyi együttest, elég régen volt példa, az évkönyveket egészen 2006. május 1-ig kellett visszalapozni.

Eksztázisban röplabdázott

Az akkor pályára lépő barcikai csapatnak tagja volt az együttest működtető gazdasági társaság egyik ügyvezetője, Kárpáti Zoltán is, aki egyébként a helyszínen követte végig a hétközi mérkőzést.

– Előttem van még most is minden, nem lehet elfelejteni azt, ami akkor, 2006-ban történt – kezdte Kárpáti Zoltán. – A bajnoki döntő ötödik meccse volt Barcikán, az első szett végén, 18-18-nál mentem nyitni, és sorban jöttek az ász vagy az ász értékű szervák, szerénytelenség nélkül mondhatom, életem egyik legnagyobb mérkőzése volt, teljesen eksztázisban röplabdáztam. Összesítésben 2-2-re álltunk a Kaposvárral, a meccset végül 3:0-ra hoztuk, akkor nyerte a klub az utolsó bajnoki címét… De nem szeretném magam fókuszba helyezni, nem rólam kell hogy szóljanak a hírek, hiszen miként az a győzelem, bajnoki elsőség is csapatmunka volt, úgy a most szerdai is.

Levont tanulságok

Az ügyvezetőtől megkérdeztük, elégedett-e azzal az eredménysorral, amit a csapat tavaly ősszel, idén január elejével bezárólag elért.

– Itthon a kitűzött célunk a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése, eddig jó úton haladunk – szögezte le Kárpáti Zoltán. – Tizenkét meccs alatt egy szettet veszítettünk a bajnokságban, a kupában a Kaposvár lesz az ellenfelünk az elődöntőben. Az induláskor kitűztük azt is, ami igen ambiciózus elképzelés volt, hogy a Közép-Európa Ligában, a MEVZA-ban jussunk be a négybe. Jelenleg ötödikek vagyunk és még van hátra két nehéz meccsünk idegenben. Amennyiben a Myjava és a Kranj elleni mérkőzés másként alakult volna, most talán a négyről beszélhetnénk, ám sajnos mindkettőt elveszítettük, viszont a tanulságokat levontuk ezen pofonok után. Tapasztaljuk, látjuk, hogy precízebben, pontosabban kell játszani, sokat kell dolgozni ebben vagy más nemzetközi sorozatban azért, hogy stabil résztvevők, illetve éllovasok legyünk. Jó csapatunk van, ha mindenkit meg tudunk tartani jövőre is, továbbá egy-két poszton erősödünk, biztosan jönni fognak a jelenlegitől is jobb eredmények.

Vasárnap: bajnoki meccs

Vasárnap Szolnokon játszik a Vegyész RC a bajnokságban, a házigazda Tisza-partiak elleni találkozó 17 órakor kezdődik.

– A szerdai meccsel nem voltam maximálisan elégedett – mondta Daniel Oravec vezetőedző. – Egyik együttes sem nyújtotta a legjobbját, de ez így, az ünnepek után érthető. A csapat rengeteg blokk- és mezőnymunkát gyakorolt az edzéseken, aminek meg is lett az eredménye, mert sok sáncot hoztunk, többször össze is állt a három blokk. Stabilan játszottunk, de a figyelem többször is lankadt, tehát látni, hogy van még min dolgozni. A Kaposvár nem adta ki magából a maximumot, több játékosa is szürke volt aznap este. A következő randevú alkalmával biztos, hogy harapósabbak lesznek. A Szolnokkal háromszor találkoztunk már az idén, és rendre mi nyertünk 3:0-ra. Ezúttal is ez lesz a cél, mert a csapat már bebizonyította, képes szettveszteség nélkül nyerni a Szolnok ellen. Mindenkinek igyekszem játéklehetőséget adni, főleg azoknak, akik szerdán kevesebb időt töltöttek a pályán.

- ÉM-MI -


Röplabda: a férfi NB I állása

1. Vegyész RC Kazincbarcika 12 11 1 - - - - 36:1 36

2. HÉP-Kecskeméti RC 13 9 1 1 1 1 - 36:9 33

3. FINO Kaposvár SE 12 9 1 - - 1 1 31:7 30

4. Pénzügyőr SE 12 7 1 1 1 1 1 30:12 27

5. MAFC-BME 13 4 1 - 1 2 5 19:25 16

6. MÁV Előre SC 13 2 2 1 1 1 6 18:28 15

7. Szolnoki RA 12 3 1 1 - 1 6 16:24 14

8. Dunaferr SE 13 3 - 2 1 - 7 17:28 14

9. Pécsi TE-PEAC 12 2 1 1 1 - 7 14:27 12

10. Sümegi RE 12 1 - 1 2 1 7 11:32 7

11. Debreceni EAC 12 - - - - 1 11 1:36 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!